Nové mapy.cz
Re: Nové mapy.cz
to je efekt překrývání vrstev, který se v českém gimpu jmenuje "Ztmavení". Podle mě to funguje tak, že se udělá rozdíl obrázků a to co vznikne se odečte od toho spodního. Ale to jen hádám... chtělo by to vyzkoušet Ty překryvy obrázků by nemělo být těžké dostat do třeba python skriptu. Stačí jen nějakou vhodnou knihovnu
Edit: ten efekt se jmenuje "pouze tmavé" (darken only). Funguje tak, že se porovnávají obrázky a vezme se vždy ten tmavější pixel
Edit: ten efekt se jmenuje "pouze tmavé" (darken only). Funguje tak, že se porovnávají obrázky a vezme se vždy ten tmavější pixel
Naposledy upravil(a) djbuldog dne 01 úno 2016, 08:32, celkem upraveno 1 x.
Mám návrh Mohl by jsi zkusit stáhnout jeden čtverec, třeba Brno, v ZL17 + 16 a vystavit to někde? Mohl bych zkusit udělat ten skript na odstranění loga.mano píše:jeden stvorec v ZL17 plus uprava gamy, nakolko sa honzovy zdali textury moc svetle, trva cca 4hodiny
Kdyby to fungovalo dobře, tak by se to mohlo udělat pro celou ČR.
cez vikend to mozem skusit niekam hodit
Tak jsem o víkendu oprášil a vylepšil svůj skript na stahování podkladů. Nyní podporuje google maps i mapy.cz. Obsahuje přímo dříve popsanou funkci pro odstranění vodoznaku. Je napsán v python pod Linuxem. Lze použít pro vytvoření podkladů do scenérie nebo pro aktualizaci ortotextur z g2xpl. Dělá mí to takovéto krásné textury
Wow, bomba! Vodoznak jako by tam nikdy ani nebyl .
btw: jaký by byl odhad GB pro kompletní ČR v tomhle rozlišení ?
To byla jen ukázka obrázku bez vodoznaku Konkrétně jde o zoom level 18. To by bylo asi hodně velkýneotryx píše:btw: jaký by byl odhad GB pro kompletní ČR v tomhle rozlišení ?
Jeden čtverec, například oblast kolem Brna, má v ZL16 asi 2.5GB, v ZL17 cca 9.2GB... takže ZL18 by byl asi takových 35GB. ČR má čtverců myslím 18.
Pro vyšší rozlišení je asi lepší dělat kombinaci různých ZL, ale tomu se tady už věnuje jiné vlákno