Lua Macros

Nástroje, utility, SW udělátka, Xdgets, doplňky ...

Re: Lua Macros

Příspěvekod masa » 03 zář 2016, 07:58

Ten inf otestovan, vypada, ze to funguje spravne, dik ;)

Bearing mi ted pri prvnim spusteni, kdyz jsem testoval inf, nesel, spolu jeste s dalsim gps kurzem. Pak jsem na to chtel mrknout, zapnul logovani, dal x pokusu, zbesile to spoustel znovu a znovu a nic, vzdycky to fungovalo bez chyby. Dela si to ze me srandu :)
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 412
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: Lua Macros

Příspěvekod LAKY911 » 25 pro 2016, 16:32

Ahoj,
tak je zase čas, abych si s tím hrál a to sekání a problikávání si nedá pokoj. :(
Bohužel jsem pořád nepřišel na to, jak to zopakovat i u tebe....
Tady videjko, třeba ti to něco řekne, probliknutí černé například v 0:06, 0:20...
https://www.youtube.com/watch?v=_H00oLoNyyc

Díky jestli nějak poradíš, co a jak ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
LAKY911
 
Příspěvky: 86
Registrován: 02 led 2015, 23:10

Re: Lua Macros

Příspěvekod me2d » 27 pro 2016, 23:19

Posilal jsi mi nekdy script co pouzivas? Kdyztak mi to hod do mailu pls.
Jinak me napadlo akorat logovat dobu trvani callbacku v pluginu, ale nez se do toho pustim, podivam se ti na kod jestli me neco nenapane.
Obrázek
me2d
Site Admin
 
Příspěvky: 168
Registrován: 29 pro 2014, 21:30

Re: Lua Macros

Příspěvekod me2d » 28 pro 2016, 13:59

Tak mi to nedalo, muzes si zkusit vzit ad-hoc build pluginu z http://www.hidmacros.eu/win.xpl a v root XPL adresari (tam co je Log.txt) vytvorit soubor lmc_log_file_trigger.log (klidne prazdnej). Pak to cele spust a udelej nejakej kratkej test, abys tam mel to problikavani.
Pak mrkni do toho souboru a je tam logovano kolik mikrosekund si vzalo lmc na zpracovani pri kazdym simulation framu + podobny log pri asynchronnim zpracovani message smerem z LuaMacros do pluginu. Ukazka nize. No a pak z toho logu musis vyzkoumat, jestli pri tom probliknuti najdes odpovidajici vyrazne delsi zpracovani v LuaMacros. A pak zjistime, co to dela.
Jo a ten kod mi posli tak jako tak, na cokoliv @xpl.cz

Kód: Vybrat vše
2016-12-28 13:50:44:560 [XPLLUMplugin]: Tick log:
2016-12-28 13:50:40:648 - 32
2016-12-28 13:50:41:160 - 25
2016-12-28 13:50:41:277 - 25
2016-12-28 13:50:41:313 - 25
2016-12-28 13:50:41:389 - 25
2016-12-28 13:50:41:421 - 25
2016-12-28 13:50:41:454 - 25
2016-12-28 13:50:41:488 - 25
2016-12-28 13:50:41:534 - 26
2016-12-28 13:50:41:589 - 25
2016-12-28 13:50:41:636 - 25
2016-12-28 13:50:41:669 - 25
2016-12-28 13:50:41:705 - 25
2016-12-28 13:50:41:752 - 27
2016-12-28 13:50:41:800 - 25
2016-12-28 13:50:41:836 - 24
2016-12-28 13:50:41:876 - 27
2016-12-28 13:50:41:912 - 25
2016-12-28 13:50:41:947 - 27
2016-12-28 13:50:41:980 - 25
 
Obrázek
me2d
Site Admin
 
Příspěvky: 168
Registrován: 29 pro 2014, 21:30

Re: Lua Macros

Příspěvekod LAKY911 » 30 pro 2016, 13:27

Díky! Zatím jsem to zkusil jen rychle a poslal jsem ti to na mail, hodnoty tam byly okolo 5000... večer se na to podívám ještě jednou a dám vědět. Díky!
Obrázek
Uživatelský avatar
LAKY911
 
Příspěvky: 86
Registrován: 02 led 2015, 23:10

Re: Lua Macros

Příspěvekod me2d » 10 led 2017, 22:38

Toz chlapci, postavil jsem si panylek s rotacnimi enkodery a sem tam potakem, tak bylo na case trosku to softwarove dotahnout.

Mame nove LuaMacros, ktere umi navic
- cist osy u game device
- vylepsena podpora u buttonu kvuli rotacnim enkoderum
- cteni POV (hat switchu)

U os je to celkem primocare, proste lze zaregistrovat callback funkci na osu

Ohledne tech enkoderu... Predne je to cele prepsane a nyni to vyuziva events z Direct Inputu, nikoliv cteni aktualniho stavu. Tzn ze neutece zadny stisk buttonu i kdyz je velmi kratky. Potom callbacky od buttonu maji dalsi argument s casovym udajem v ms a tim se da pocitat nejaka akcelerace u rotacnich enkoderu. Tedy tocim rychle - skacu o vic, tocim pomalu, jdu po jedne. Protoze kdo jste zkousel napojit enkoder primo jako button do XPL tak to bych u toho driv zestarnul. Ted jsem si treba zkusil nastrelit heading bug (0/1) a course (6/7) asi takto:
Kód: Vybrat vše
lmc_set_handler('LB2',lb2_common)

function lb2_common(button, direction, ts)
  local def = {}
  def.cycle = 360
  if (button == 0 or button == 1) then
    def.button = 0
    def.var_name = 'sim/cockpit/autopilot/heading_mag'
    return handle_rotary_with_cycle_value(button, direction, ts, def)
  elseif (button == 6 or button == 7) then
    def.button = 6
    def.var_name = 'sim/cockpit/radios/nav1_obs_degm'
    return handle_rotary_with_cycle_value(button, direction, ts, def)
  end
  return false
end

function handle_rotary_with_cycle_value(button, direction, ts, def)
  if button == def.button or button == def.button+1 then
    if (direction == 1) then
      if gTs[def.button] == nil then gTs[def.button] = 0 end
      local tsDiff = ts - gTs[def.button]
      gTs[def.button] = ts
      local step = 1
      if (tsDiff > 300) then step = 2
      elseif (tsDiff > 200) then step = 3
      elseif (tsDiff > 100) then step = 5
      else step = 15 end
      if (button == def.button) then
        lmc_inc_xpl_variable(def.var_name, step, def.cycle, 0)
      else
        lmc_inc_xpl_variable(def.var_name, -step, 0, def.cycle)
      end
    end
    return true
  end
  return false
end

Na tech 360 to staci, pokud bych chtel vetsi rozsahy (radia), tak budu jeste resit kolik tech rychlejch stisku prislo - asi nasobenim nejakyho globalniho (per enkoder) koeficientu podle casu posledni odezvy.
Pokud to nekdo chcete vyzkouset, napiste nejakej feedback, taky si jdu nyni upravit svoje skripty.

Detaily: http://www.hidmacros.eu/forum/viewtopic ... 1158#p1158

Jinak kdyz uz v tom mam ruce az po lokty tak potom asi prijdou na radu nejaky performance problemy s problikavajicim XPL a mozna se konecne podivam, proc mi tento XPL plugin tak krasne shazuje betu 3.
Obrázek
me2d
Site Admin
 
Příspěvky: 168
Registrován: 29 pro 2014, 21:30

Re: Lua Macros

Příspěvekod masa » 16 dub 2017, 20:30

Uz mame ne-beta XPL11, jak to vypada s updatem LUA Macros? :-) Pokud to teda nezaclo chodit nejak samo od sebe, to jsem priznavam nezkousel ;-)
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 412
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: Lua Macros

Příspěvekod me2d » 16 dub 2017, 21:03

Nezacalo :-(. Njn, to abych se na to casem podival... ale tak za mesic nejdriv, nestiham :-/
Obrázek
me2d
Site Admin
 
Příspěvky: 168
Registrován: 29 pro 2014, 21:30

Re: Lua Macros

Příspěvekod masa » 16 dub 2017, 21:30

V pohode, zadny spech, ja jenom aby to uplne nezapadlo a bylo znat, ze po tom nekdo touzi ;-)
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 412
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: Lua Macros

Příspěvekod me2d » 12 čer 2017, 23:40

Tak pro nedockavce horka beta: http://www.hidmacros.eu/luamacros_xpl11.zip
XPL-11 compatible, ale zatim funguje pouze smer lmc-->xpl.
Tedy draw text, set variable, inc variable a execute command.
Na cteni promennych se pracuje.
Obrázek
me2d
Site Admin
 
Příspěvky: 168
Registrován: 29 pro 2014, 21:30

PředchozíDalší

Zpět na Nástroje a doplňky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron