Lua Macros

Nástroje, utility, SW udělátka, Xdgets, doplňky ...
Odpovědět
me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Lua Macros

Příspěvek od me2d » 11 bře 2015, 00:46

Je nova verze, snad by mela umet uz rozeznavat klavesnice a povesit na ne handler, ale neni tam zatim ta nejezsi vec - odchytit standardni zpracovani klavesy, pokud je pouzita na makro. Takze vlastne to doporucuji nestahovat :-)

Ad dataref callbacks: jo, asi by bylo sikovny obslouzit to v lmc, nebo spis primo v pluginu, nez to veset na timer. Todo list...
Obrázek

me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od me2d » 18 bře 2015, 23:49

Mame novou verzi a snad by tam uz mely + - fungovat ty klavesnice, tedy neco jako

Kód: Vybrat vše

-- keyboard handler
lmc_set_handler('KBD2',function(button, direction)
  print('Callback for whole keyboard 2: button ' .. button .. ', direction '..direction)
end)

lmc_set_handler('KBD1',65, 1, function()
  print('Callback for keyboard 1 key "a" up')
  lmc_send_keys('It rocks!')
end)
Jak je vidno, oproti HidMacros umime obslouzit jednim callbackem celou klavesnici - pak se komplet blokuje ve windows.
Pri posazeni handleru (callbacku) na konkretni klavesu se zablokuje jenom ta klavesa.
Take je videt nova funkce pro poslani key pressu, je to vytazene z HidMacros, takze syntaxe stejna.
Co neni videt je ten reset devicu + global memory pri pusteni celeho skriptu, at se to nemusi porad restartovat.

Moc jsem to netestoval, tak opatrne.

Ted se pokusim presunout volani skriptu do samostatneho vlakna, protoze ted jdou ze skriptu delat nepekne veci ohledne blokovani klaves. Pak tam jeste chci dat podporu prirazeni jmena klavesnice stiskem libovolne klavesy, at to nemusi byt pres regexp. A pripadne i nejakou podporu ala "save properties", resp assignment na ta jmena devicu (sorry cestino :-)).
No a pak uz se mozna dostanu k takovejm blbustkam, jako je callback na zmenu datarefu a dalsi libustky :-)
Obrázek

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 22 bře 2015, 11:24

Prosimte, nainstaloval jsem novou verzi a uz si s tim moc nepohraju ;)
Přílohy
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (22.55 KiB) Zobrazeno 3309 x
Obrázek

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 22 bře 2015, 11:29

Tak uz jsem si to asi i opravil, nakopcil jsem tu DLL z HID macros do LUA macros... :)
Obrázek

me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od me2d » 22 bře 2015, 16:22

Jo tu jsem zapomnel pribalit :-)
Vecer opravime, nejake zmeny jsem tam delal i kdyz na funkci to mozna vliv nema :-), takze ti to asi i tajhle bude fungovat.
Obrázek

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 22 bře 2015, 19:58

Netusis, cim by mohlo byt to, ze mi to nevykonava nektery prikazy? Vpodstate jediny, ktery mi to sezralo byl...
lmc_xpl_command('sim/electrical/battery_1_on')

ale kdyz dam...
lmc_xpl_command('sim/electrical/battery_1_off')
lmc_xpl_command('sim/systems/avionics_on')
lmc_xpl_command('sim/systems/avionics_off')
tak to v XPL neudela nic, proste nefungujou.
Obrázek

me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od me2d » 22 bře 2015, 21:58

Jsem ten intf do xpl vubec netestoval, vzdy jenom jeden command, takze tam klidne muze byt problem.
Vyzkousime, uvidime, opravime.
Obrázek

me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od me2d » 28 bře 2015, 01:00

Tak mame novou verzi, fungujou ty ruzne xpl commandy, v archivu je snad zabaleno vse a klavesnice uz se taky nejak tvari, takze mi beha napr:

Kód: Vybrat vše

lmc_device_set_name('KBD2', '1BDC3055')
commands={}
commands[192]='sim/view/still_spot' -- 192 is vkey code of '`'
commands[string.byte('1')]='sim/view/3d_cockpit_cmnd_look'

lmc_set_handler('KBD2',function(button, direction)
  if (direction = 1) then -- only for key down
    com = commands[button]
    if (com ~= nil) then
      lmc_xpl_command(com)
    end
  end
end)
Ted uz muzu pro svoje pouziti Hidmacros zahodit. V planu mam jeste prirazeni jmena klavesnice stiskem klavesy, pak ten callback na zmenu promenne v xpl a pak si dam pauzu a zase si trochu zalitam
Obrázek

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 28 bře 2015, 12:28

Tak uz jsem tu zas s bug reportem :) Commandy uz to posila dobre, uz to krasne reaguje na on-off spinace.

Ale narazil jsem na nasledujici problem... Kdyz zacnu zbesile kroutit tocitkem co posila po com data, tak to cely rozbiju a prestane to po case reagovat.

Na venek se to projevuje tak, ze po stisku play nahore se to rozbehne, vsechno funguje spravne, dole to pise "Not running"... Pak se ale stane to, ze nahore zesedivi play, dole to napise Running 1 a nekdy i nejaky skripty ve fronte. A nefunguje to... V tomhle stavu se mi pak jeste podarilo stiskem obyc tlacitka vyvolat prilozenou hlasku.
Untitled-1.png
Untitled-1.png (15.34 KiB) Zobrazeno 3256 x
Obrázek

me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od me2d » 28 bře 2015, 15:33

Hmm, to bude je ten přesun do samostatného vlákna. Zkus si prosím tě vypnout všechno logovani, pokud nemáš.
Ono mi tam občas logovani zaseklo tu exekuční frontu. Asi se mi to nepodařilo úplně opravit.

Odesláno z mého Lenovo S750 pomocí Tapatalk
Obrázek

Odpovědět