Lua Macros

Nástroje, utility, SW udělátka, Xdgets, doplňky ...
Odpovědět
me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Lua Macros

Příspěvek od me2d » 11 zář 2015, 21:57

Tak a jeste posledni blbustka:

Kód: Vybrat vše

lmc_say('Flaps 15')
A bude to na vas mluvit (nejaka pani :-)). Ted to pouziva windows text-to-speech engine, nemam poneti, jak je to s kompatibilitou (asi Vista+), ale mne to funguje.
Pokud se tu objevuji nejake Linuxove nalady, tak toto by muselo jit bud pres jednu open source knihovnu (zkousel jsem demo, ale M$ je s tim enginem o hodne dal) a nebo nejaka online web service. Ty dobry jsou pekelne drahy, nasel jsem i zdarma s nejakym limitem. Limit by asi nevadil (kdyztak by si kazdy udelal svuj API key), ale napsat by to bylo o dost vic kodovani, tak zatim jen dalsi zavislost na windows.
Obrázek

me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od me2d » 17 zář 2015, 21:52

Tak mluveni jsem jeste trochu vytunil, aby to nepadalo a neblokovalo a jednoduchym skriptem nize mate hlaseno minuti urcite radar altitude. Neco jako "mluvi" dopravaky pri pristavani. Tak ve vrtulniku se hodi taky :-).
Vysky, ktere chcete hlasit, jsou v poli na zacatku (ve feetech), takhle to hlasi smerem nahoru i dolu, pokud by nekdo chtel jenom dolu, tak staci vyhodit to jedno lmc_say v ifu.

gLastRAltInterval = 0
gRAltCalls = {5, 10, 20, 50, 100, 200, 500}

function getRAltInterval(value)
  if value < gRAltCalls[1] then
    return 0
  end
  for i = 1,#gRAltCalls do
    if value <= gRAltCalls[i] then
      return i-1
    end
  end
  return #gRAltCalls
end

function checkRAlt(cra)
  curIndex = getRAltInterval(cra)
  if gLastRAltInterval ~= curIndex then
    if gLastRAltInterval > curIndex then
      lmc_say('' .. gRAltCalls[gLastRAltInterval])
    else
      lmc_say('' .. gRAltCalls[curIndex])
    end
    gLastRAltInterval = curIndex
  end
end

lmc_on_xpl_var_change('sim/cockpit2/gauges/indicators/radio_altimeter_height_ft_pilot', checkRAlt, 1000)
PS: Kompletni skript, ktery pouzivam je zde. Zatim toho moc neumi, ale kdyz uz si tu aplikaci pisu, tak bych ji moh taky trochu pouzivat :-). Tak si ho rovnou verzuju a casem bude kosatejsi.
Obrázek

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 22 říj 2015, 22:04

Konecne jsem se dostal k tomu otestovat, jestli Petr dobre odstranil buga a jo, odstranil :) Takze na http://masnik.eu/lua_panels/ v tom MegaPanelu na treti zalozce je funkcni mapa. Teda jako je tam zatim jenom zapichlej spendlik v miste, kde jste a ten to co 2 vteriny posune a vycentruje na to misto mapu, takze zadna velka krasa. Celkem se mi ale libi, jak to funguje, pro me hodne snadno spustitelna mapa, takze ji asi pouzivat budu a to zarucuje, ze tam obcas nejaka novinka pribude ;)
Obrázek

me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od me2d » 23 říj 2015, 08:17

Zni pekne, vyzkousim.
Akorat kdyz na ten skript koukam, tak tam asi casem dopisu nejakej multi-get na vic promennejch, protoze ted je to tusim jeden lmc_get_xpl_variable = jeden simulation frame.
Obrázek

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 31 říj 2015, 16:53

Prosimte dotaz na lmc_load - jak presne to funguje? To uplne znici ten skript ze ktereho se to volalo a misto nej natahne a spusti ten co ma v parametru? Jak to vyuzivam na vice veci, tak mi zacina nabyvat ten hlavni skript a radsi bych to mel ve vice filech a ten hlavni by jenom defakto loadoval tech x dilcich (arduino panel, cudly bodnar, http panel...). Proste hodil by se nejaky takovy include, tusim ze si o tom uz i nekdy psal ;) A pak jak to je s cestou pro nacteni filu ktera by byla http://... - slo by to nejak jednoduse?
Obrázek

me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od me2d » 31 říj 2015, 23:26

Skoro na vse sis odpovedel sam a spravne :-)

Tedy
- lmc_load: jak pises
- include: ano, zvazoval jsem, ale ono neco takovehoto lua standardniho funguje uz ted:

dofile "C:\\Temp\\a.lua"
- load z url: neni tam, ale url get do stringu uz tam je, takze to staci napojit. Casem, lmc je ted aktualne muj sw projekt az c. 3, ale kdyz mi to v patek pripomenes...
Obrázek

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 03 lis 2015, 15:13

Trochu jsem ted vylepsil mapu co je na http://masnik.eu/lua_panels/ ;) Zobrazuje to tam rychlost, kurz a hlavne misto spendliku se tam kresli spravne natocene letadlo. Pokud by nekomu byla ikonka letadla povedoma, tak ja nic, ja muzikant... resp. malicko zlodej :)
Obrázek

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 26 lis 2015, 22:07

Co asi znamena tohle.... ?

2015-11-26 22:02:30:737 [XPL] ERROR: Callback for variable sim/cockpit2/radios/indicators/gps_nav_id with id 3657735452535 not found.
2015-11-26 22:02:30:737 [XPL] ERROR: Callback for variable sim/cockpit2/radios/indicators/gps_nav_id with id 3657735689621 not found.
2015-11-26 22:02:30:753 [XPL] ERROR: Callback for variable sim/cockpit2/radios/indicators/gps_nav_id with id 3657735737222 not found.
Jako nicemu to asi nevadi, nic nespadne, ale neco se mu nelibi ;) Na tu variable sim/cockpit2/radios/indicators/gps_nav_id je dany takovy ten lmc_on_xpl_var_change a tohle to vypise v momente, kdy na GPSce zmenim to kam letim.
Obrázek

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 26 lis 2015, 22:10

Jinka tu...

http://github.com/jmasnik/ArduinoXPL

...jsou zdrojaky k my Arduino krabicce s LCD :)
Obrázek

me2d
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od me2d » 27 lis 2015, 00:22

A ta callback funkce na var_change se spusti? Asi ne, coz?
Obrázek

Odpovědět