Jak jsem psal, HidMacros jsou mrtve z nekolika duvodu
- nebavi me patlat se s GUI
- kod vznikal z pokusu "co kdyby to fungovalo" a bohuzel je to na nem videt
- a hlavne je to psane v TurboDelphi, ktery uz nejsou volne ke stazeni, takze az si reinstaluju pocitac, uz to ani nezkompiluju. Delphi kvuli tomu kupovat nebudu
- to Microsofti skriptovani s COM objekty mi stejne nikdy moc nesedlo
Ale jsou tu LuaMacros
- budou zalozene ciste na skriptu
- funkcne mam v planu aby to byly zhruba HidMacros bez FSX/9, mysi, MIDI + ty COMy a dalsi, co budu potrebovat
- open source od zacatku, takze mozna casem udelam FSkarum reklamu na peraku a treba tam ten SimConnect nekdo dopise
Prvni verze lze stahnout zde: http://files.xpl.cz/me2d/luamacros.zip
Umi to zatim jen joysticky a ty COMy, do XPL to umi poslat jen commandy. Datarefy a dalsi srandy co byly v HidMacros tam ted behem par dnu napojim. Moc jsem to netestoval a zatim neresil error handling (hlavne ze skriptu), takze opatrne prosim.
Jo jak nazev napovida tak na skriptovani pouzivame jazyk Lua - je hrozne moderni, ze jo . Bohuzel bez zakladni znalosti skriptovani to nelze pouzivat, tedy neni to takova masovka, jako HidMacros .
A jen na ukazku, klicovej kod se dela cca takto:
Kód: Vybrat vše
lmc_set_handler('LB',function(button, direction)
print('Callback for whole joystick: button ' .. button .. ', direction '..direction)
if (button == 3) then
lmc_xpl_command('sim/view/still_spot')
end
end)
A jeste k pouziti: snad by k behu mely stacit ty soubory, co jsou v zipu. S XPL to komunikuje pres soucasny HidMacros plugin, pro jistotu jsem tam pribalil i prebuildenou verzi, ale melo by to fungovat i s tim z HidMacros. Kdo nevi co tim myslim tak musi chvili pockat , detailnejsi navody ted ne.