OrtoTex4XPL

Nástroje, utility, SW udělátka, Xdgets, doplňky ...

OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 12 dub 2016, 10:57

Chtel jsem zkusit natahat nejaky ortofota pres https://github.com/djbuldog/OrtoTex4XPL a nejak mi to tu nadava, ze mu chybi ten modul, tamten modul...
S pythonem jsem nikdy nedelal, takze moc netusim, jak nejlip na to, abych mu moduly doplnil a slo to pustit. Nejaky CV2 jsem zvladl, na to mel Linux mint primo link ve spravci SW pro blby.
Ted to ale chce nejaky mercator a tam uz netusim...
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 12 dub 2016, 11:10

Tak uz nic, vsiml jsem si, ze ve zdrojaku je v komentari link na ten mercator modul :)
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 12 dub 2016, 13:06

Jeste dotaz, at s tim nemusim prehnane experimentovat...

Ty souradnice zadat pro stazeni celeho ctverce jak? Ty zakladni levej horni, ty dodatecny pravej spodni roh? Kdyz jsou jenom ty zakladni, tak to stahne jenom ctverecek ve kterym jsou?

To kompilovani DSF tusim nepotrebuju, ne, to umistuje polygony?

Chci jen novou lepsi krasnejsi verzi textur do puvodniho ortofota, tak hledam zpusob, jak ziskat nove texturu a preplacnout s nima ty puvodni...
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod djbuldog » 12 dub 2016, 16:23

uznavam, ze dokumentace je k tomu slabsi :) ocenuji, ze jsi to hned nevzdal a bojujes :)

zadavani souradnic je presne jak pises... levy horni jsou prvni, pravy dolni druhy. kdyz zadas jen levy, tak to stahne jeden ctverecek 1024x1024 pixelu (tj. 8x8 tech z webu).

dsf nepotrebujes.. slouzi to k vygenerovani dsf s poly pro import do wed. Je to uzitecne pro vytvareni scenerky... pro vytvoreni orto podkladu

pokud aktualizujes orto, tak GPS souradnice tech rohu lze vycist z puvodnich souboru... myslim ze v tech .ter

a bacha na ctverce u hranic. seznam.cz nema za hranici vetsinou zadne snimky (u vysich zl)... vytvori to tam bile obrazky.
Uživatelský avatar
djbuldog
 
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 12 dub 2016, 19:35

Dik, zitra to zkusim pustit na ostro. Dneska jsem zkousel jenom nejaky ZL10 a neco to stahlo, takze vypada, ze to funguje dobre. Chci nejaky lepsi ortofota smerem na Viden, tam ty stary jsou dost hrozny. Mapy.cz tam fakt bohuzel nemaj pokryti, ale google vypada pouzitelne.
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod djbuldog » 13 dub 2016, 06:52

jo, gmaps by mely byt ok.
premyslel jsem skript vylepsit, aby detekoval bile ctverecky a nahradil je obrazkem z gmaps. Zatim jsem se do toho ale nepustil :)
Uživatelský avatar
djbuldog
 
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 13 dub 2016, 07:01

Ja si dneska rikal, ze by se spis hodily nejaky upravy tech obrazku ve smyslu kontrastu, svetlosti, barevnosti... Imagemagick? Proste aby tomu slo dat kontrast +10, svetlost -5, a treba to trochu obarvit do tepla, at to neni takovy modry...
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod mano » 13 dub 2016, 07:37

taky script bol na starom fore .. hodil by sa lebo teraz mam zbytocne cely xpl tmavy len aby orto vypadalo dobre ..
Uživatelský avatar
mano
 
Příspěvky: 555
Registrován: 30 pro 2014, 22:14
Bydliště: Ruzomberok

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod djbuldog » 13 dub 2016, 10:29

upravovat obrazek neni problem... ta opencv knihovna je docela mocna a melo by to byt vsesmes pridani jednoho radku
nevim jestli to ale davat primo do tohoto skriptu, ktery slouzi primarne ke stahovani obrazku. Na konci by clovek mohl zjistit, ze to chce jeste trochu svetlejsi.
Mozna by bylo lepsi udelat na to skript druhy, kteremu by clovek rekl: zesvetli orto v teto slozce.

Na druhou stranu, ve skriptu je volba keep downloaded, ktera umoznuje navazovat na prerusene stahovani nebo spustit sestaveni orta ze stazenych souboru znovu. Obrazek by slo tedy upravovat i po stazeni (pri existenci tech primo stazenych souboru)
Uživatelský avatar
djbuldog
 
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 13 dub 2016, 10:35

Jo, ten keep mam nastaveny, takze pri opetovnym spusteni to pouziva ty uz stazeny... jinak po stazeni par ctverecku to vypada, ze mi google dal kopacky :) S tim nedavat ty obrazovy upravy do toho stahovaciho skriptu mas asi pravdu, on neni problem si to udelat potom vedle. Ono navic by ty upravy asi chtelo delat nejak selektivne jen treba na cast ctvercu. Cast toho, co se mi uz stahlo, by chtelo upravu, cast ne...
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Další

Zpět na Nástroje a doplňky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron