OrtoTex4XPL

Nástroje, utility, SW udělátka, Xdgets, doplňky ...

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod djbuldog » 13 dub 2016, 10:49

fakt? :D a kolik jsi toho stáhl? Když jsem ten skript začal tvořit a dělal pokusy tak mě google jednou zablokoval. Od té doby ale nikdy :) V kuse jsem stahoval zatím max jeden čtverec ZL17. Myslel jsem, že to skript už neblokuje :) Měl jsme nachystanou i fintu, kterou jsem chtěl na google použít. Mám k dispozici nějakých 2^64 IPv6 adres, tak jsem si říkal, že bych každý obrázek stahoval z jiné IP adresy :D
Uživatelský avatar
djbuldog
 
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 13 dub 2016, 10:58

Kód: Vybrat vše
Downloading square (35848,22504) 8x8 images
down_tile error: Not Found <class 'urllib2.HTTPError'>
Waiting 3s for re-download
down_tile error: Not Found <class 'urllib2.HTTPError'>
Waiting 3s for re-download


No zaclo to psat neco takovyho, coz predpokladam bude neco v tom smyslu, ze uz mi nic neposle... :)

Stazeno celkem malo, ZL16, v tmp 1349 filu, v texture 21... Zadna slava :)
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod djbuldog » 13 dub 2016, 13:12

tak to není moc :) a když na tom stroji zkusíš přistoupit na google mapy přes prohlížeč, tak to taky nadává?
pokud nezablokovali přístup na celou IP adresu, tak by možna pomohlo změnit jen user agenta v tom skriptu :)

i kdyz ta hlaska not found zni divne... co kdyz ten obrazek neexistuje? :)
možná by pomohlo si nechat vypsat i url, ze které to zkouší stáhnout... a pak ověřit kdyžtak přes prohlížeč :)
Uživatelský avatar
djbuldog
 
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 13 dub 2016, 13:28

Tak presvedcil jsem ten skript aby URL vypsal a dozaduje se...

https://khms0.google.com/kh/v=145&src=a ... =16&s=Gali

Kterej teda fakt neexistuje ani pres browser, jiny cislo to poskytne... Takze skript vypada ze chce ctverec, ktery google nema.
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod djbuldog » 13 dub 2016, 21:27

aha aha.. a s jakymi parametry jsi ten skript spustil? ze bych to taky zkusil...
na not found jsem se kdysi dostal, kdyz jsem skriptu prehodil GPS souradnice
Uživatelský avatar
djbuldog
 
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod djbuldog » 13 dub 2016, 23:25

Aktualizoval jsem readme na tom githubu... popsal jsem tam, jak by se mel skript spoustet pro pregenerovani orta (podle toho jak si to pamatuji).
Uživatelský avatar
djbuldog
 
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 14 dub 2016, 09:15

Kód: Vybrat vše
OrtoTex4XPL.py --zl 16 --coord2 48.000 17.000 --keep-downloaded --base /media/jirka/SWEEX_SATA1/OrtoXPL 49.000 16.000


Prijde mi, ze je nemam nijak prohozeny, pravda, nezjistoval jsem je presne z tech stavajicich ctvercu, ale zadal jsem tam proste ohraniceni toho celyho XPL ctverce.

Tady jeste vystup toho skriptu...

Kód: Vybrat vše
--- Input:
Zl=16
Lat1=49.0
Lng1=16.0
Lat2=48.0
Lng2=17.0
--- Mercators
x1= 35680.7111111 y1= 22506.5116632
xr1= 35680 yr1= 22504
x2= 35862.7555556 y2= 22781.258345
xr2= 35856 yr2= 22776
--- Min/Max Lat/Lng
(49.005447494058096, 49.009050809382046, 15.99609375, 16.0015869140625)
(48.0156497866894, 48.01932418480118, 16.962890625, 16.9683837890625)
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod djbuldog » 14 dub 2016, 10:36

už vím, ... google postupně přechází na nové rozhraní pro mapy. Původní bylo dříve dostupné přes přes speciální odkaz, ale ten už nefunguje. Z tohoto odkazu jsem zjišťoval poslední verzi foto podkladu (v odkazu je to parametr v). Pokud se verzi nepodaří zjistit, použije se poslední známá (145). Ve verzi 145 ale není zrovna tento čtvereček dostupný. Ručně jsem teď zkusil zjistit nejnovější verzi a vypadá to na 199. Ve verzi 199 čtvereček dostupný je.

Parametry jsi tedy zadal dobře (i když ti to nestáhne přesně čtverec podle g2xpl).
Mělo by stačit upravit hodnotu 145 na 199 (nebo si stáhnout novou verzi skriptu) a mělo by to zase fungovat.

Snad budou ve verzi 199 dostupné všechny čtverečky. Snad google nezruší starý způsob stahování podkladů úplně :)
Uživatelský avatar
djbuldog
 
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 14 dub 2016, 11:13

Tak uz mam 43 textur, takze verze pomohla, ale google prudi :)

....Our systems have detected unusual traffic from your computer network. This page checks to see if it's really you sending the requests, and not a robot.....
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

Re: OrtoTex4XPL

Příspěvekod masa » 14 dub 2016, 11:25

Zkousel jsem ho oblbnout, ale nepodarilo se... Pres browser to jde zadanim kodu znovu rozbehnout, ale skript to porad odmita. A to jsem se mu i pokusil podstrcit stejnyho user-agenta, ale ocividne si testujou i neco dalsiho. A uplne pitvat, co si to mezi sebou posila se mi nechce...
Obrázek
Uživatelský avatar
masa
 
Příspěvky: 420
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5

PředchozíDalší

Zpět na Nástroje a doplňky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron