G2XPL

Nástroje, utility, SW udělátka, Xdgets, doplňky ...
Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 421
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

G2XPL

Příspěvek od masa » 07 led 2015, 09:51

Je tu nekdo kdo vi, jak se veci okolo tohohle softu maji?

Tu je ke stazeni neco, cemu rikaj demo, ale uz nikde nevidim, co jako ze znamena ze to je demo...
http://forums.x-plane.org/?showtopic=59170

Predpokladam, ze pomoci g2xpl jde nejak konvertovat v3 mesh tak, aby fungoval s ortofotem v prislusnem ZL. Nejak mi ani nejde o stahovani ortofota, jenom o tuhle konverzi, kterou bych si rad udelal sam a nemusel tak cekat, az se to nekde objevi...
Obrázek

oldboy
Příspěvky: 132
Registrován: 31 pro 2014, 10:07

Re: G2XPL

Příspěvek od oldboy » 07 led 2015, 11:27

Ahoj Jiri,

samozrejme, ze ten soft zije. Pokud mas jen demo tak tam plati nejake omezeni lec nevim jake.
Zkousel jsem to prevezt sam s tim, ze jsem cely ctverec (48_17) umistnil do Custom Scenery namisto toho z_g2xpl pak zadal parametry
a dsf jsem samozrejme vymenil za ten stahnuty ze stranky jak uvadi Alpilot (Andras) ne ze SimHeaven.com. Zadal jsem aby mi konvertoval
vodu a ze nechci aby tam byly ty plaze anebo brehy u jezer a rek. Ono to neco udelalo ale nebylo to HDMesh v3 pro orto. Tak jsem to vzdal
a pockal si pokud na SimHeaven.com se neobjevilo to spravne nove HDMesh v3 "pro ortophoto textury". Potom jsem to vsechno povymenil
a hotovo. Poznas to podle toho ze jsou tam nove vodni plochy napr. u Krpelanske prehrady atd.

S pozdravem Karel

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 421
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: G2XPL

Příspěvek od masa » 07 led 2015, 11:31

Ja prave mam slovensko v ZL16 a pro to tam na simheaven prekonvertovanej mesh neni, resp. nebyl kdyz jsem se dival. Chtel jsem si ho prohodit a pak treba i to ortofoto slovenska co mam dat nekam ke stazeni, protoze jinak se cely uzemi slovenska shani celkem blbe...
Obrázek

oldboy
Příspěvky: 132
Registrován: 31 pro 2014, 10:07

Re: G2XPL

Příspěvek od oldboy » 07 led 2015, 14:02

Ahoj Jiri,

no me celkem neprijemne prekvapil simheaven.com kdyz zrusil stahovani orto ctvercu v ZL=17 a dal tam pouz odkaz na "zone-photo" pro ZL=16 a take tim, ze
ten update pro orto HDMesh v3 pro ZL16 ma o hodne mena nez pro ZL=17 a obsahuje jen ctverce od 56_21 po 71_28 a ma celkem 2 GB. Zatim co pro
ZL=17 ma 8.4 GB a je tam skutecne cela Europa od 34_24 az po 71_25 vcetne CR a SR. Tak ze pocitam s tim, ze se to casem dodela (protoze pouzit DSF ze ZL=17
na orto v ZL=16 se neda). Ted uz je po svatcich tak snad se na tom simheaven.com objevi dalsi dopocitane ctverce pro ZL=16. Jinak bychom museli asi fakticky
ozivit G2XPL a delat to rucne.

S pozdravem Karel

Uživatelský avatar
mano
Příspěvky: 556
Registrován: 30 pro 2014, 22:14
Bydliště: Ruzomberok
Kontaktovat uživatele:

Re: G2XPL

Příspěvek od mano » 07 led 2015, 14:05

Karol vysvetli mi preco tu pises o stranke simheaven, ked sa Jirka pytal na program g2xpl ? :D

oldboy
Příspěvky: 132
Registrován: 31 pro 2014, 10:07

Re: G2XPL

Příspěvek od oldboy » 07 led 2015, 14:18

Martin pozri sa o 2 prispevky vyssie a uvidis, ze som mu ohladne G2XPL odpovedal.

S pozdravom Karol

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 421
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: G2XPL

Příspěvek od masa » 07 led 2015, 14:37

Tak, v pohode, myslim ze i ta diskuze o simheaven tu patri ;) Protze to je duvod, proc g2xpl vlastne resim...
Obrázek

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 421
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: G2XPL

Příspěvek od masa » 07 led 2015, 19:09

Tak uz vim v cem je omezeni te DEMO verze :) Umi maximalne zoom level 14... Kdyz clovek autorovi posle nejaky prasule, tak pak prej umi i vetsi...
Obrázek

oldboy
Příspěvky: 132
Registrován: 31 pro 2014, 10:07

Re: G2XPL

Příspěvek od oldboy » 07 led 2015, 23:05

Ahoj Jirko,

no ja mam verzi placenou (10,-Eur) tzv. Enhanced a ta umi ZL=18 anebo dokonce 19 ted to presne nevim.
Co je vsak dulezite, dnes vecer jsem zabil s tim, ze jsem se pokusel konvertovat HDMesh v3 pres ten G2XPL
zel nedopadlo to dobre. Po konverte nebyla na tom ctverci zadna voda (49_19) Martin-Ruzomberok. Nevim
neco delam spatne. Uvidim zitra. Jde samozrejme pro ZL=16 pro ty z vas co maji SR a CR v ZL=16. se ZL=17
myslim si nejsou zadne problemy. Tam to vytvoril Ballu ze simheaven.com a funguje to.

S pozdravem Karel

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 421
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: G2XPL

Příspěvek od masa » 08 led 2015, 07:58

A kde mas ten hd mesh? Nekde jsem tusim cetl, ze musi byt v global scenery, nestaci ze ho mas nekde v custom.
Obrázek

Odpovědět