X-Plane 10 Garmin 430/530 Airspaces

Nástroje, utility, SW udělátka, Xdgets, doplňky ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivan
Příspěvky: 48
Registrován: 31 pro 2014, 14:01
Bydliště: LFPG

X-Plane 10 Garmin 430/530 Airspaces

Příspěvek od Ivan » 23 led 2015, 00:15

Defaultně jsou obsaženy jenom letové prostory v US. Přidat ty v CZ je snadné:

(1) stáhnout si definici požadovaných prostorů ve formátu OpenAir odsud: http://soaringweb.org/Airspace/CZ/
(2) ve složce Custom Data/GNS430/ vytvořit adresář nazvaný airspaces a do něj vložit stažený soubor nazvaný třeba CZ.txt

PS: mě teď potěšilo, že to jde tak snadno a funguje to bezvadně, ale třeba už to tam všichni dávno máte...
Naposledy upravil(a) Ivan dne 23 led 2015, 00:17, celkem upraveno 1 x.
Ivan Šmilauer

X-Plane 10 | iMac 27'' Intel Core i7 3.4Ghz, 8GB RAM 1333 MHz DDR3, AMD Radeon HD6970M 2048 VRAM, OS X 10.10.1 | Thrustmaster Warthog, Saitek Panels & Pedals, TrackIR 5

Uživatelský avatar
djbuldog
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: X-Plane 10 Garmin 430/530 Airspaces

Příspěvek od djbuldog » 24 led 2015, 22:09

Tohle jsem hledal docela dlouho. Dnes jsem na to náhodou narazil, chtěl se hned pochlubit s návodem a koukám, že mě už někdo předběhl :)

Uživatelský avatar
xwing
Příspěvky: 133
Registrován: 31 pro 2014, 08:28

Re: X-Plane 10 Garmin 430/530 Airspaces

Příspěvek od xwing » 25 led 2015, 08:28

A ktore subory ? TMA, CTR ?
Na Slovensku je len jeden.txt, takze neni problem ;)

Uživatelský avatar
mano
Příspěvky: 559
Registrován: 30 pro 2014, 22:14
Bydliště: Ruzomberok
Kontaktovat uživatele:

Re: X-Plane 10 Garmin 430/530 Airspaces

Příspěvek od mano » 25 led 2015, 09:25

Treba stahovat to all, slovensko este nieje hotove po novom, snad ked sa zacne lietat preteky dake niekde sa objavi novy sector file

Pisem z mobilu berte ohlad...

Uživatelský avatar
xwing
Příspěvky: 133
Registrován: 31 pro 2014, 08:28

Re: X-Plane 10 Garmin 430/530 Airspaces

Příspěvek od xwing » 25 led 2015, 09:40

Aho, som si nevsimol ;)
Pre Slovensko som pouzil tento http://www.pribinacup.sk/2014/files/AS_ ... ile_v2.zip
A je aktualnejsii ako ten z odkazu na zaciatku.

Uživatelský avatar
Ivan
Příspěvky: 48
Registrován: 31 pro 2014, 14:01
Bydliště: LFPG

Re: X-Plane 10 Garmin 430/530 Airspaces

Příspěvek od Ivan » 25 led 2015, 15:30

Já pro ČR nejdřív stáhnul všechno, ale pak jsem vyhodil ty vojenský koridory, jsou vyznačený stejně jako ostatní prostory a je tam toho moc.
Ivan Šmilauer

X-Plane 10 | iMac 27'' Intel Core i7 3.4Ghz, 8GB RAM 1333 MHz DDR3, AMD Radeon HD6970M 2048 VRAM, OS X 10.10.1 | Thrustmaster Warthog, Saitek Panels & Pedals, TrackIR 5

Ceacil
Příspěvky: 21
Registrován: 28 zář 2015, 19:18

Re: X-Plane 10 Garmin 430/530 Airspaces

Příspěvek od Ceacil » 29 led 2016, 09:12

Ahoj, potřeboval bych poradit jak v navigaci zobrazím VFR body, nějak mě to nejde, mám zobrazený prostor, ale vstupní a výstupní body nemám. :-( a ještě jsem se chtěl zeptat existuje něco abych tu navigaci třeba mohl mít puštěnou na ipadu postahoval jsem si na ipad x-mapper, foreflight, xavion, flyq efb, skydemon, ale nic neodpovídá té navigaci, máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

Odpovědět