Letiště by Leguan, Víťa a Mano
Re: Letiště by Leguan, Víťa a Mano
Já vím, zvyšoval jsem lod u těch dlaždic i ze stran, ale jelikož jsme je nakonec udělali 2d, tak to háže, že je tam nesmyslnýLOD. Vezmi si dlazdice_draha.obj z LKPS a tu v LKPL jí přepiš, jsou naprosto shodné, jen na LKPS už jsem ten nesmyslnej LOD odmázl. Pžípadně se to dá smazat přímo v daném .obj. Takhle je to rychlejší a jistější. Omlouvám se , občas se stane chybička.... zas na druhou stranu to není nic s čím by se nedalo žít
jeden riadok v logu nezabije , nedavno som videl scenerku celkom peknu ale ked som otvoril log tak som ju hned aj vymazal
Honziku dekuji hned to udelam.
Martin prave preto som vymazal tie Lego letiska z emeriky lebo ked som otvoril log.txt tak tam bolo na 200 riakov len same chyby v oznacovani taxiway.
S pozdravem
Karel
Honziku opraveno, jeste ty "ciary" v LKPM a budu to met uplne ciste.
Karel
Martin prave preto som vymazal tie Lego letiska z emeriky lebo ked som otvoril log.txt tak tam bolo na 200 riakov len same chyby v oznacovani taxiway.
S pozdravem
Karel
Honziku opraveno, jeste ty "ciary" v LKPM a budu to met uplne ciste.
Karel
Oldboy je perfekcionista a chapem ho.
Nie je nic horise, ako ked mas nieco hladat v rozbordelovanom LOGu.
Uz niekolko scenerok som mu tiez upravoval, aby tam nemal chybove hlasky.
Nie je nic horise, ako ked mas nieco hladat v rozbordelovanom LOGu.
Uz niekolko scenerok som mu tiez upravoval, aby tam nemal chybove hlasky.
Tak je Peter, ale vsetko ma svoj dovod. Ked si predstavis ze mam len scenerek bez orta cca. 300 a kazdy by mal vypisat len 1 varovanie alebo chybove hlasenie (taxway atd.) tak mam na 300 riadkoch bordel.
preto sa snazim obmedzovat tieto riadky na minimum.
S pozdravom Karol
preto sa snazim obmedzovat tieto riadky na minimum.
S pozdravom Karol
Len na tvojom prispevku je jedna chyba, vsetky letiska sa ti naraz nenacitavaju, takze tych 300 chyb tam nebudes mat
Martin nechcem sa s Tebou hadat, ale mam ten dojem, ze by sa mi to tam ukazalo. Uvediem Ti priklad. Uz neviem od ktorej verzie X-Plane sa v adresri
Custom Scenery objavil adresar Global Airports. Pokial som ho nevymazal (nechal som tam len zopar Europskych letisk) tak som mal neskutocne vela
chybovych hlaseni od tychto letisk zo severnej a juznej emeriky, cez to vsetko, ze som tam nikdy neletel a ani nechcem letiet tak tie chyby tam naskocili.
Len na vysvetlenie. A boli to vacsinou chyby ako pise Peter XWing, zle definovane parametre VPD a taxiways.
Mohol by si mi ale poradit co s tou Tvojou ciarou (ciary.png) v scenerke Pribrami.
WARNING: texture Custom Scenery/LKPM_Pribram_v.1.0/Doplnky RWY/ciary.png has a size that is not a power of 2; it may not render correctly.
Ja scenerky nerobim, sustredujem sa na tvorbu orthophoto textur pomocou G2XPL tak sa na man nehnevaj, ze mi to varovanie tam prekaza.
S pozdravom Karol
Custom Scenery objavil adresar Global Airports. Pokial som ho nevymazal (nechal som tam len zopar Europskych letisk) tak som mal neskutocne vela
chybovych hlaseni od tychto letisk zo severnej a juznej emeriky, cez to vsetko, ze som tam nikdy neletel a ani nechcem letiet tak tie chyby tam naskocili.
Len na vysvetlenie. A boli to vacsinou chyby ako pise Peter XWing, zle definovane parametre VPD a taxiways.
Mohol by si mi ale poradit co s tou Tvojou ciarou (ciary.png) v scenerke Pribrami.
WARNING: texture Custom Scenery/LKPM_Pribram_v.1.0/Doplnky RWY/ciary.png has a size that is not a power of 2; it may not render correctly.
Ja scenerky nerobim, sustredujem sa na tvorbu orthophoto textur pomocou G2XPL tak sa na man nehnevaj, ze mi to varovanie tam prekaza.
S pozdravom Karol
VAROVÁNÍ:" texture Custom Scenery / LKPM_Pribram_v.1.0 / Doplňky RWY / ciary.png má velikost, která není mocninou 2; nemusí se proto vykreslit správně."
špatnej rozměr či velikost textury.
X-plane si potrpí na čtvercový textury, přípdně i obdélník , ale mocnina 2 . Např 512/512, 1024/1024, 512/1024 atd. Stačí to oříznout o pixel vedle a už huláká ...
EDIT: 851/149 no jooo, to krapítko blbě...
špatnej rozměr či velikost textury.
X-plane si potrpí na čtvercový textury, přípdně i obdélník , ale mocnina 2 . Např 512/512, 1024/1024, 512/1024 atd. Stačí to oříznout o pixel vedle a už huláká ...
EDIT: 851/149 no jooo, to krapítko blbě...
ale pritom to vykresluje spravne, nic to budem to musiet prerobi
Ahoj Honziku,
tak, ze kdyz to natahnu do nejakeho grafickeho programku co umi pracovat s PNG a ponekud to upravim tam na rozmer kteremu to bude rozumet, tak potom uz by to melo fungovat bez varovani.
Je to tak?
Dik za radu skusim se s tim pohrat.
S pozdravem Karel
A je to. Upravil jsem na 1024x128 a fuguje to bez varovani.
Karel
tak, ze kdyz to natahnu do nejakeho grafickeho programku co umi pracovat s PNG a ponekud to upravim tam na rozmer kteremu to bude rozumet, tak potom uz by to melo fungovat bez varovani.
Je to tak?
Dik za radu skusim se s tim pohrat.
S pozdravem Karel
A je to. Upravil jsem na 1024x128 a fuguje to bez varovani.
Karel
Naposledy upravil(a) oldboy dne 07 led 2015, 22:45, celkem upraveno 1 x.