Mesh pro ortofoto

Domácí scenérie krajin, měst a vesnic nejen kolem VFR ČR projektu
Odpovědět
mano
Kontaktovat uživatele:

Re: Mesh pro ortofoto

Příspěvek od mano » 03 úno 2015, 15:20

som zvedavy ako spojis ZL16 pre CZ aby to pouzivali vsetci :) teda asi niekde artoo a niekde HDmesh ... uz sa tesim .. :D

VIZE_CZ

Příspěvek od VIZE_CZ » 03 úno 2015, 15:28

A v cem je problem? Ctverce, ktere prekopal artoo maji jinej mesh nez ty ostatni a za ty roky co to tak pouzivam jsem nezaznamenal nic zvlastniho. Prostě pečlivou ruční práci nemůže nehradit ani mesh v45 :-)

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 03 úno 2015, 15:45

Tak, tam technicky problem neni a to kombinovani je o tom, ze cast ctvercu bude takova a cast makova, akorat to bude stazitelny v jednom zipku a nikdo nebude muset koumat, jak to nakombinovat. Jediny, co me tak ted napadlo je to, ze na rozhrani tech dvou ruznejch ctvercu to nemusi uplne navazovat, ale to myslim ze neni az tak zasadni prusvih.
Obrázek

xwing

Příspěvek od xwing » 03 úno 2015, 16:49

Jedna hypoteticko-filozoficka:

Idem konvertovat orto pre HDmesh V3 pomocou g2xpl.
HDmesh V3 mam ako scenerku v Custom Scenery.
V g2xpl sa nastavuje iba cesta kde mate x-plane (Xplane_dir=***)
Odkial vie g2xpl, ktory mesh ma pouzit ? Default alebo ten v Custom Scenery ?

Diky

jarogumulec

Příspěvek od jarogumulec » 03 úno 2015, 17:20

masa píše:Tak, tam technicky problem neni a to kombinovani je o tom, ze cast ctvercu bude takova a cast makova, akorat to bude stazitelny v jednom zipku a nikdo nebude muset koumat, jak to nakombinovat. Jediny, co me tak ted napadlo je to, ze na rozhrani tech dvou ruznejch ctvercu to nemusi uplne navazovat, ale to myslim ze neni az tak zasadni prusvih.
To rozhraní je dost hnusný, pamatuji se, jak jsem lítal na předchozím PC, kde jsem vedle sebe měl ZL16 a17 čtverce a kvůli uspoře GPU měl vypnutý antialiasing, tak to rozhraní bylo dost vidět už z velké dálky, obzvlášť, když člověk vyletěl výše. Ale pravda, to bylo 16 vs 17, stejný zl a jiný mesh může vypadat jinak.

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 03 úno 2015, 17:28

Ale to ti nesedelo spis barevne, ne? Nebo jak? Protoze podle me ZL by nemel nijak ovlivnovat jemnost toho meshe, ta bude porad stejna. Jediny, co ovlivnuje je, jak tam jsou poskladany ortofoto textury. Si teda myslim, klidne se muzu plest... Takze pokud pouziju vedle sebe v3 mesh, jednou ZL16 a jednou ZL17, tak by se to melo navazat dobre, pokud teda ty ortofota jsou ze stejnyho data.
Obrázek

jarogumulec

Příspěvek od jarogumulec » 03 úno 2015, 19:11

masa píše:Ale to ti nesedelo spis barevne, ne? Nebo jak? Protoze podle me ZL by nemel nijak ovlivnovat jemnost toho meshe, ta bude porad stejna. Jediny, co ovlivnuje je, jak tam jsou poskladany ortofoto textury. Si teda myslim, klidne se muzu plest... Takze pokud pouziju vedle sebe v3 mesh, jednou ZL16 a jednou ZL17, tak by se to melo navazat dobre, pokud teda ty ortofota jsou ze stejnyho data.
nene, to byl problém s vektory, koukej, našel jsem starý screenshot. Mám obavu, aby kombinace čtverců nedělala podobný problémy. Je sice fakt, že ta severní dlaždice je ze zonephoto a ta jižní ze simheaven, ale elevaci by to mělo mít, jak říkáš, stejnou, a přeci...
_20140813_214638_Typhoon_11.jpg
_20140813_214638_Typhoon_11.jpg (119.5 KiB) Zobrazeno 3635 x

oldboy

Příspěvek od oldboy » 03 úno 2015, 19:17

Ja nevim Peter, uz si to tak nepamatuji, ale delal jsem to dost komplikovane.
Ve ctverci ktery potrebujes prekonvertovat vymenis dsf soubor (das tam ten HDMesh v3 dsf ten stary odloz do zalohy).
Ja jsem cely ctverec presunul do adresare kde mam G2XPL do Custom Scenery (4849_1718_16_BA_SK) dokonce jsem
i cely ctverec prejmenoval na z_g2xpl tak je to nastavene v g2xpl.ini a nastavil jsem 48.5 a 17.5 v ini a samozrejme ZL=16 (17 podle potreby)
Je dobre si jeste nastavit ci tam chces met u jezer a rek ten piscity breh ano/ne. A potom spustit g2xpl.exe a za par desitek sekund je prevod hotovy
pokud nejsou zadne problemy. Ale opravdu me neber vazne uz jsem to nedelal velmi davno.

S pozdravem Karel

mano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mano » 03 úno 2015, 19:25

ja mam v CZ teren ARTOO a HDmeshv2 a SK meshV3 a ziadne prechodove rozdiely som si nevsimol, jedine obcas daky trojuholnik vypadnuty alebo tak ale nic extremne

leguan

Příspěvek od leguan » 03 úno 2015, 19:38

Tak já mám od začátku v Čechách terén od Petra Bednáře a na zbytku v2 a nikde jsem nic takového nepotkal....
No ono je samozřejmě na každém jaký terén použije.
Jen oznamuji, že vše co dělám je usazované právě na tuto kombinaci.
Je zřejmé, že některé, zejména větší objekty nebudou sedět v případě že budete mět po celé republice v2, případně v3

Zkoušel jsem jeden čtverec v3, libí ce mě, že je tam každej i menší kopeček znát, ale to je tak asi všechno.
Naklikání vody se s ruční prací bohužel nadá srovnávat, pak jsou místa na řekách, že jsou tam třeba dolíky , čí hrby na vodní hladině, což vypadá řekněme víc než divně. Místa kde jsou přehrady jsou pak pro mě nepoužitelná.
Pak ve v3 jsou automaticky srovnána letiště do roviny( alespoň v tom čtverci co jsem zkoušel, nevím zda všude) což je sice praktické při tvorbě letišť, ale dost nereálné, řekl bych FSXoidní :roll:
Obrázek
Obrázek

Odpovědět