Tvorba ve SketchUpu

Tvorba ve WED, Sketchup, Overlay Editor, apod.

Tvorba ve SketchUpu

Příspěvekod Mirekk46 » 08 říj 2017, 18:42

Byly doby, kdy se ve SketchUpu dal stáhnout mapový podklad a fungovalo tam i zobrazení terénu což obojí bylo velkým ulehčením pro tvorbu objektů. (ve Windows). Poslední dobou mi tam ale naskočí jakási zhruba orientační mapka, která je pro tento ůčel nepoužitelná. :cry:
Nevíte někdo proč to tak je a jestli se to dá nějak obejít?
Díky
Mirek Kadlec
Uživatelský avatar
Mirekk46
 
Příspěvky: 83
Registrován: 31 pro 2014, 10:34
Bydliště: Jaroměř

Re: Tvorba ve SketchUpu

Příspěvekod leguan » 09 říj 2017, 17:53

Ahoj Mirku
No co mám vypozorované, tak vždy s nástupem nové verze, ten geolocation ve starší verzi přestane fungovat...
Sketchup 2017 jede v pohodě ;)
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
leguan
 
Příspěvky: 111
Registrován: 31 pro 2014, 01:43
Bydliště: Praha 13

Re: Tvorba ve SketchUpu

Příspěvekod Mirekk46 » 11 říj 2017, 09:16

Mám poslední verzi SketchUpu (2017) a je to pořád ta stejná "mapa".
Mirek Kadlec
Uživatelský avatar
Mirekk46
 
Příspěvky: 83
Registrován: 31 pro 2014, 10:34
Bydliště: Jaroměř

Re: Tvorba ve SketchUpu

Příspěvekod leguan » 11 říj 2017, 13:28

Tak to je divné, mě tam běží normálně googlácká foto mapa.... Až budu doma schválně juknu, zdali se neda ta mapa měnit... Ale nevim, nevim....

EDIT : koukám na to : tak přímo po rozkliknutí "přidat lokaci" mě naběhne buď fotomapa, nebo klasická (osm) mapa . V pravém horním rohu mám simbol "vstev" a po rozkliknutí buď Satelite, nebo Map. A koukám, že už nepoužívají satelit google, ale jakési Digital globe...
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
leguan
 
Příspěvky: 111
Registrován: 31 pro 2014, 01:43
Bydliště: Praha 13

Re: Tvorba ve SketchUpu

Příspěvekod Mirekk46 » 11 říj 2017, 18:08

Ty vrstvy jsem tam nenašel. Jen dole vpravo jsou odkazy na mapy, ale ty se otevřou v prohlížeči.
Ashampoo_Snap_2017.10.11_18h54m18s_003_.png
Ashampoo_Snap_2017.10.11_18h54m18s_003_.png (225.46 KiB) Zobrazeno 289 krát
Mirek Kadlec
Uživatelský avatar
Mirekk46
 
Příspěvky: 83
Registrován: 31 pro 2014, 10:34
Bydliště: Jaroměř

Re: Tvorba ve SketchUpu

Příspěvekod leguan » 11 říj 2017, 19:36

Bez názvu2.jpg
Bez názvu2.jpg (377.07 KiB) Zobrazeno 286 krát

Já to tam mám. Teď ale koukám, že já mám pro verzi.
Jestli pak to nebude tím.... ;) Jinak bohužel nevím.
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
leguan
 
Příspěvky: 111
Registrován: 31 pro 2014, 01:43
Bydliště: Praha 13

Re: Tvorba ve SketchUpu

Příspěvekod leguan » 11 říj 2017, 19:38

.
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
leguan
 
Příspěvky: 111
Registrován: 31 pro 2014, 01:43
Bydliště: Praha 13

Re: Tvorba ve SketchUpu

Příspěvekod Mirekk46 » 13 říj 2017, 09:04

Tak na PRO verzi těch 695 dolarů skutečně nemám. Takže si musím poradit jinak.
Díky za info Mirek
Mirek Kadlec
Uživatelský avatar
Mirekk46
 
Příspěvky: 83
Registrován: 31 pro 2014, 10:34
Bydliště: Jaroměř


Zpět na Tvorba scenerií

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník