World2XPlane

Tvorba ve WED, Sketchup, Overlay Editor, apod.
oldboy
Příspěvky: 132
Registrován: 31 pro 2014, 10:07
Bydliště: Bratislava

Re: World2XPlane

Příspěvek od oldboy » 31 led 2015, 14:30

Ahoj Peter,

tiez ma to napadlo, lebo to zostane stat kusok za polovicou toho generovania. Presne 57 % a dal uz nic. Mozem mu dat 8GB RAM
stale rovnake. Zaujimavostou ale je, ze na Win to udajne preslo a vygeneroval CR. Neviem, vsetko ostatne funguje at tam dam
ine konfig subory (SD,HD, Facades only, Autogen only) stale to dokonci. A naviac u toho konfigu od Ivana nerespektuje statne
hranice, tzn. robi cele stvorce.

S pozdravom Karol

P.S. Tony mi pisal, ze by malo coskoro prist beta 0.7 tak uvidime.

Uživatelský avatar
leguan
Příspěvky: 113
Registrován: 31 pro 2014, 01:43
Bydliště: Praha 13

Re: World2XPlane

Příspěvek od leguan » 31 led 2015, 15:09

xwing píše:A neni to ten znamy problem so stvorcom, kde je Brno ?
Aj osm2xpl ma problem vygenerovat tento stvorec.
No ja jsem ted dělal autogen (pouze domy) přes osm2xpl a problém s generováním není nikde.
viz. obr. Brna
Bell 407_1.jpg
Bell 407_1.jpg (478.85 KiB) Zobrazeno 1100 x
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Ivan
Příspěvky: 48
Registrován: 31 pro 2014, 14:01
Bydliště: LFPG

Re: World2XPlane

Příspěvek od Ivan » 31 led 2015, 21:12

Podle mě to evidentně není problém v OSM datech, ale ve správě paměti používané W2XP pod Mac OS. Ostatně bych, Karle, rád věděl, jak se ti tam podařilo nastavit těch 8GB. Mně se to s těmi parametry z příkazový řádky spustit nedaří...

To, že scenerka, kterou sem dal Petr ke stažení, nerespektuje státní hranice, není kvůli konfiguračního souboru, ale nejspíš proto, že tam asi nebyl ten soubor s polygonem generované oblasti. Kdyžtak mě Petře oprav.

Jakožto separátní scenerka s budovami se mi to líbí víc než autogen OSM2XP. Přebarvený střechy a upravený LOD mám už dávno, ale ve srovnáni s W2XP to je přece jen dost fádní, pro srovnání Brno:
Baron_58_2.jpeg
Baron_58_2.jpeg (495.85 KiB) Zobrazeno 1081 x
Baron_58_3.jpeg
Baron_58_3.jpeg (397.47 KiB) Zobrazeno 1081 x
Kdybyste měl někdo chuť a čas tu scenerku vyzkoušet a napsat sem nějaký připomínky, dalo by se to vylepšit. Třeba už teď vím, že asi bude potřeba vyhodit ty náhodně generovaný traktory a přidat pár pouličních lamp.
Naposledy upravil(a) Ivan dne 01 úno 2015, 09:35, celkem upraveno 1 x.
Ivan Šmilauer

X-Plane 10 | iMac 27'' Intel Core i7 3.4Ghz, 8GB RAM 1333 MHz DDR3, AMD Radeon HD6970M 2048 VRAM, OS X 10.10.1 | Thrustmaster Warthog, Saitek Panels & Pedals, TrackIR 5

oldboy
Příspěvky: 132
Registrován: 31 pro 2014, 10:07
Bydliště: Bratislava

Re: World2XPlane

Příspěvek od oldboy » 01 úno 2015, 09:24

Ahoj Ivane,

tak je to tak jako na obrazku. Posledni 4 radky z Terminalu. Nastavil jsem 8 GB protoze mam celkem 16 GB v iMAC-u.

S pozdravem Karel
Přílohy
Screenshot 2015-02-01 09.22.54.png
Screenshot 2015-02-01 09.22.54.png (43.21 KiB) Zobrazeno 1070 x

Uživatelský avatar
xwing
Příspěvky: 135
Registrován: 31 pro 2014, 08:28

Re: World2XPlane

Příspěvek od xwing » 01 úno 2015, 09:37

A nema byt nahodou ta hodnota v MegaBytoch (MB) ?
Lebo ak je zly argument, zrejme si nastavi nejaku default hodnotu (napr. 128MB) a problem je hned.
Naposledy upravil(a) xwing dne 01 úno 2015, 09:38, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ivan
Příspěvky: 48
Registrován: 31 pro 2014, 14:01
Bydliště: LFPG

Re: World2XPlane

Příspěvek od Ivan » 01 úno 2015, 09:38

No právě tohle jsem zkoušel, ale píše mi to tohle, a to jak na OS X 10.9.5, tak na 10.10.2:

Kód: Vybrat vše

pc5:application Ivan$ java -d64 -Xms4g -Xmx4g -jar World2XPlane.jar 
Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedClassVersionError: com/world2xplane/World2XPlane : Unsupported major.minor version 51.0
	at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
	at java.lang.ClassLoader.defineClassCond(ClassLoader.java:637)
	at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:621)
	at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:141)
	at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:283)
	at java.net.URLClassLoader.access$000(URLClassLoader.java:58)
	at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:197)
	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
	at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)
V souvislosti s World2Xplane jsem k tomu našel jen jeden nezodpovězený dotaz na x-plane.org. Obecně to asi bude problém s verzí Javy, ale moc se mi v tom nechce hrabat. Jakou máš, Karle, Javu? Já mám tohle:

Kód: Vybrat vše

java version "1.6.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_65-b14-462-11M4609)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.65-b04-462, mixed mode)
Ivan Šmilauer

X-Plane 10 | iMac 27'' Intel Core i7 3.4Ghz, 8GB RAM 1333 MHz DDR3, AMD Radeon HD6970M 2048 VRAM, OS X 10.10.1 | Thrustmaster Warthog, Saitek Panels & Pedals, TrackIR 5

oldboy
Příspěvky: 132
Registrován: 31 pro 2014, 10:07
Bydliště: Bratislava

Re: World2XPlane

Příspěvek od oldboy » 01 úno 2015, 10:04

Ahoj ja jsem si nainstaloval asi posledni verzii pro MAC.

Karolys-iMac:~ kmolnar43$ java -version
java version "1.8.0_31"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_31-b13)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.31-b07, mixed mode)

S pozdravem Karel

Uživatelský avatar
Ivan
Příspěvky: 48
Registrován: 31 pro 2014, 14:01
Bydliště: LFPG

Re: World2XPlane

Příspěvek od Ivan » 01 úno 2015, 10:22

Aha, to bude tím. Ale pokud to nejde s tímhle nastavením ani tobě, asi si radši počkám na novou verzi W2XP. Jinak chápu to dobře, že nemáš problém vygenerovat celou ČR a zasekne se ti to jen s tím mým configem?
Ivan Šmilauer

X-Plane 10 | iMac 27'' Intel Core i7 3.4Ghz, 8GB RAM 1333 MHz DDR3, AMD Radeon HD6970M 2048 VRAM, OS X 10.10.1 | Thrustmaster Warthog, Saitek Panels & Pedals, TrackIR 5

oldboy
Příspěvky: 132
Registrován: 31 pro 2014, 10:07
Bydliště: Bratislava

Re: World2XPlane

Příspěvek od oldboy » 01 úno 2015, 10:44

Ano Ivane, pokud pouziju konfiguraky od neho (SD,HD atd.) tak to probehne zcela v poradku.
Vlastne uz jsem dost dlouho nezkousel nic vygenerovat, tak ze vyzkousim SD konfig a CR.
Dam Ti vedet.

Karel

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 434
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: World2XPlane

Příspěvek od masa » 01 úno 2015, 11:40

Chtelo by nejak zaridit, aby to na miste kostela negenerovalo zadnou vec ;)
Obrázek

Odpovědět