Arduino LCD

Stavitelé kokpitů a jeho částí sem. Návody, inspirace, fotky.
Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 435
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Arduino LCD

Příspěvek od masa » 02 led 2016, 22:17

Hodil jsem k sobe na web nejake zakladni info o mem Arduino XPL LCD panelu...

http://www.masnik.eu/page/arduino-xpl.php

Zvidave dotazy tech kvant lidi co by si to treba taky radi postavili rad zodpovim ;)
ardxpl3.jpg
ardxpl3.jpg (110.78 KiB) Zobrazeno 3130 x
Obrázek

Uživatelský avatar
mano
Příspěvky: 573
Registrován: 30 pro 2014, 22:14
Bydliště: Ruzomberok
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od mano » 03 led 2016, 00:13

arduino, display objednany... uz len cakat balizek z chiny :twisted:

Jirka nechcel by si este dopisat jednu stranku kde sa nastavuju zakladne udaje autopilota ? teda vyska, rychlost klesania, rychlost atd ... ? nech to je aj pre dopravne nielen pre male :)

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 435
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od masa » 03 led 2016, 07:04

Jo, neco ohledne ap je v planu ;) Blby je, ze ty autopiloty se v ruznych letadlech chovaj ruzne, nektery letadla cast veci nemaj atd... Ale minimalne aby tam slo pres tlacitka zapnout ap jako takoveho a ty zakladni mody, to asi pujde.
Obrázek

Uživatelský avatar
mano
Příspěvky: 573
Registrován: 30 pro 2014, 22:14
Bydliště: Ruzomberok
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od mano » 03 led 2016, 07:06

tak to by mi nevadilo, keby ze letim cesnou a pri nastaveni rychlosti boli ciarky... ale mat takuto vymakanu krabicku a letiet na 767 a nevediet si nastavit rychlost pripadne vysku to mi pride vtipne :)

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 435
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od masa » 03 led 2016, 09:01

No hele mam 727 a 737, tak na urovni jejich AP by tam casem neco byt mohlo. Ono taky jde o to, ze tam musi byt nejaky standartni XPL AP, s kterym ja budu umet mluvit a ne nejaky promakany vymysl na miru.
Obrázek

Uživatelský avatar
mano
Příspěvky: 573
Registrován: 30 pro 2014, 22:14
Bydliště: Ruzomberok
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od mano » 03 led 2016, 10:39

Tak eroplany 757,767,777 atd od FF pouzivaju asi standartne vyuzitie xpl lebo ludia co maju saitek panely sa nestazovali ze by im to neslo a nvm o tom ze by k nim bol specialny plugin :roll: ale je to len navrh na zlepsenie 8-)

Uživatelský avatar
mano
Příspěvky: 573
Registrován: 30 pro 2014, 22:14
Bydliště: Ruzomberok
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od mano » 13 led 2016, 12:48

Jirka, ake to ma celkove rozmery ? myslim ked to mas takto akoze v skatulke, aby som vedel aku velku skatulku zhanat, pripadne vyrabat

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 435
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od masa » 14 led 2016, 07:32

cca. 18 x 9 cm, hloubka nejakych 3.5 cm.
Obrázek

Uživatelský avatar
djbuldog
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od djbuldog » 21 úno 2016, 03:25

jaké označení má LCD, které jsi použil? překresluje se rychle? má dobré pozorovací úhly?
já jsem si na ebay koupil nějaký LCD 2004A s modrým podsvícením a odezva mi přijde nic moc.

Při změně hodnoty překresluješ pouze část displeje záměrně? Implementačně mi přijde jednodušší jej překreslit celý.

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 435
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od masa » 21 úno 2016, 08:07

Podle oznaceni a toho co jsem vygooglil je to podle me ten samy. Ta odezva mi prijde v pohode, problem mozna bude prave v tom prekreslovani celyho displeje naraz. Jak to tam hrne seriove pres I2C, tak to nejaky zdrzeni bude, nalit tam nejakych tech 80 znaku, oproti posunu kurzoru a treba 4 znakum. Jsem si ted schvalne zapnul ten muj panylek a sledoval odezvu a je to presne tak - jakmile steluju jednu hodnotu a prekresluju jen ji, tak je to okamzity, nic neblika, dostavas se az na rychlost ze pri rychlym krouceni ani nerozeznas jednotlivy cisla, naopak kdyz preklikavam obrazovky. ktery tam mam a kdy se kresli vse, tak to je znatelne pomaly.
Obrázek

Odpovědět