Arduino LCD

Stavitelé kokpitů a jeho částí sem. Návody, inspirace, fotky.
Uživatelský avatar
djbuldog
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od djbuldog » 21 úno 2016, 10:32

Já mám bez i2c, ovládám jej přímo. Ale to by mělo být podle mě stejný. Akorát tam máš navíc destičku s i2c rozhraním, předpokládám.
Taky jsem dělal experiment s jedním znakem. Zkoušel jsem, jak rychle dokážu měnit jeden znak, aby to šlo přečíst.

Kód: Vybrat vše

while(1) {
  delay(400); lcd.setCursor(0,0); lcd.print('L');
  delay(400); lcd.setCursor(0,0); lcd.print('X');
}
300 ms bylo pořád špatný, 600 ms bylo v pohodě... našel jsem nějaký datasheet k jinému LCD (WH1602B) a tam píšou, že Response Time je max 200 ms Rise a 200 ms Fall. Zkusil jsem proto delay nastavit na 400 ms a řekl bych, že to tak odpovídá. Mám tedy LCD s response time 400 ms :D. A ten pozorovací úhel 20/60 by taky odpovídal.

Máš to podobné nebo jsem si koupil nějaký horší typ? :)

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 435
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od masa » 21 úno 2016, 10:40

Presny typ asi nevykoukam, je to to nejbeznejsi co na ebay je, neco takovyho...
http://www.ebay.com/itm/Blue-Serial-IIC ... 3f3a6c576e
Mam modre podsviceny s bilym pismem a zlute podsviceny s cernym pismem a oba fungujou vicemene stejne.
To zapojeni pres hafo dratu misto i2c by naopak melo byt rychlejsi...
Obrázek

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 435
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od masa » 21 úno 2016, 10:43

Pozorovaci uhel tak +/- 45 stupnu a ted jsem pozoroval prekreslovani jednoho cisla zblizka a je to pomaly i u me, ale nejak mi to nevadi pri pouzivani ;)
Obrázek

Uživatelský avatar
djbuldog
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od djbuldog » 21 úno 2016, 11:03

dík za vyzkoušení. Taky mám z ebay. Ono se tam asi ani nic jiného sehnat nedá. Já jsem potřeboval hlavně zjistit, jestli nedělám něco špatně :)
Tak já jdu zase pokračovat :D

Uživatelský avatar
djbuldog
Příspěvky: 172
Registrován: 11 led 2015, 10:23
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od djbuldog » 27 úno 2016, 13:04

Tak už mi to taky něco dělá :D Ale zatím pouze zobrazuje hodnoty z X-Plane.
LuaMacros nejsou pod Linux, tak jsem je nahradil triviálním XPL pluginem (k nahlédnutí na https://github.com/djbuldog/LCDxpl)
Překvapilo mě, že když má letadlo v XPL vypnutý napájení a člověk otáčí kanálovými voliči u rádia v kokpitu, tak se hodnoty mění. Nebo aspoň u default Cessny :)
Obrázek

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 435
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od masa » 27 úno 2016, 13:36

Dobry :) Fajn jak to tam resis pres plugin, to zas treba nekdy bude inspiraci pro me ;)
Obrázek

Uživatelský avatar
mano
Příspěvky: 573
Registrován: 30 pro 2014, 22:14
Bydliště: Ruzomberok
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od mano » 27 úno 2016, 17:50

ne by najviac vyhovovalo keby luamacors mal daky priecinok v xpl pluginoch kde budem mat txt so scriptami ktore chcem mat aktivne ci ako to povedat ..

Uživatelský avatar
mano
Příspěvky: 573
Registrován: 30 pro 2014, 22:14
Bydliště: Ruzomberok
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od mano » 14 bře 2016, 22:59

tak uz mam aj ja :lol:
Přílohy
12721790_10205785826186888_447549376_n.jpg
12721790_10205785826186888_447549376_n.jpg (54.96 KiB) Zobrazeno 2745 x

Uživatelský avatar
masa
Příspěvky: 435
Registrován: 30 pro 2014, 22:31
Bydliště: Praha 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od masa » 15 bře 2016, 06:37

Ty jo, pekny :) Fungujou ti tam bez problemu ty moje zdrojaky?
Obrázek

Uživatelský avatar
mano
Příspěvky: 573
Registrován: 30 pro 2014, 22:14
Bydliště: Ruzomberok
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino LCD

Příspěvek od mano » 15 bře 2016, 07:23

Skoro ano, jedine co nejde teda neukazuje je ground speed a este jeden udaj .. Ale fakt je to parada, kupim ti pivo ked dopises dalsiu stranku na ovladanie autopilota :D

Odpovědět