Grafika jak nastavit, případně vyměnit za co?
Grafika jak nastavit, případně vyměnit za co?
Ahoj,
mám prosbu, potřebuji poradit buď mám něco blbě nastavené nebo grafická karta je k ničemu a chce to vyměnit nebo nevím, zobrazuje mi to fps viz příloha, obraz je trhavý, nejde plynule. HW: CPU: intel Core i7-5820K 3,3GHz, 16GB RAM DDR4, NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (tuto grafiku tam mám protože potřebuji výstup na 4 monitory), HDD - Samsung SSD 850 EVO 250GB (tam je systém) a WDC WD30EZRX-00DC0B0 1TB (tam je x-plane 10)
Můžete mi někdo poradit co a jak, děkuji M.
mám prosbu, potřebuji poradit buď mám něco blbě nastavené nebo grafická karta je k ničemu a chce to vyměnit nebo nevím, zobrazuje mi to fps viz příloha, obraz je trhavý, nejde plynule. HW: CPU: intel Core i7-5820K 3,3GHz, 16GB RAM DDR4, NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (tuto grafiku tam mám protože potřebuji výstup na 4 monitory), HDD - Samsung SSD 850 EVO 250GB (tam je systém) a WDC WD30EZRX-00DC0B0 1TB (tam je x-plane 10)
Můžete mi někdo poradit co a jak, děkuji M.
- Přílohy
-
- obr.jpg (673.1 KiB) Zobrazeno 3859 x
Re: Grafika jak nastavit, případně vyměnit za co?
odfot nam ako mas nastaveny xplane, s tou grafikou by to mohlo ist aj dako slusne nastavit, ale ako pises 4 monitory utiahnut je dost narocne ..
x-plane pouštím jen na jednom na ostatním mám většinou otevřený internet, aktuálně používám 3 monitory
- Přílohy
-
- IMG_1742.JPG (957.59 KiB) Zobrazeno 3853 x
Neviem sice ake rozlisenie pouzivas, ale tie "extremne" nastavenia su proste moc a sa nedivim, ze Ti to nejde.
Ja mam kartu GTX980 a nedovolim si mat objekty, tiene a oblaky na extrem.
Ja mam kartu GTX980 a nedovolim si mat objekty, tiene a oblaky na extrem.
Pokud nelítáš do měst typu LA nebo New York, tak objekty nech klidně na extreme (sám to tak mám i na GTX 660Ti), jinak budeš mít v ČR menší města téměř bez domů, ale jak radí xwing, rozhodně stáhni stíny (já používám 3D on aircraft) a mraky (klidně na 10% ze začátku a postupně přidávej, uvidíš, kolik grafika snese). Velkým žroutem výkonu je u mě "world detail distance", tu mám na medium, což je takový rozumný kompromis a samozřejmě "extended DSF scenery", ale ta by IMHO neměla mít zásadní vliv dokud máš dostatek volné VRAM (s HD meshem se ale zaplní jako nic klidně přes 3 GB). Jinak Anizotropní filtrování dej klidně 16x, na výkon to nemá vliv a textury v dáli budou ostřejší.
Díky za rady, ale nějak se v tom motám, můžeš mi prosím poslat print screen jak to máš nastavené. Předem díky.
Tak já to mám takhle. S Carenado C152 nad Brnem při 4/8 oblačnosti nejmíň 25 FPS, mimo velká města cca 40. S default 747 už jsem musel ubrat antialiasing na FXAA, ale jinak bylo FPS podobné. Používám SkyMaxx, takže slider mraků na 10 % je irelevantní.
EDIT: Ještě se mi stává jedna věc, a to, že při načtení simu je fps na 19.90 a nejde nahoru, ale když změním AA z 2x SSAA + FXAA na pouze FXAA a zase zpátky, tak mám rázem třeba 35 FPS. Vyzkoušej, jestli to u tebe není podobný.
EDIT: Ještě se mi stává jedna věc, a to, že při načtení simu je fps na 19.90 a nejde nahoru, ale když změním AA z 2x SSAA + FXAA na pouze FXAA a zase zpátky, tak mám rázem třeba 35 FPS. Vyzkoušej, jestli to u tebe není podobný.
Díky dnes to otestuji a dám info.
Tak jsem to nastavil jak to máš ty a po prvních testech vše OK, fps je na nějakých 35-45, budu dále testovat a uvidíme. Nevíte někdo jaká by byla nejlepší grafika aby to zvládlo nastavení extrem a fps se pohybovalo na 50 a 4 monitory? A samozřejmě aby cena nebyla mimo realitu.