Kolik to stojí a jak začít s X Plane

Něco mi nejde nebo se chci jen zeptat.
Armitage

Re: Kolik to stojí a jak začít s X Plane

Příspěvek od Armitage » 23 zář 2016, 12:12

Cau,

diky moc za osvetleni.....ty sipky jsem tam nasel a zapnul, takze uz by to snad melo byt v pohode s tim bloudenim :-D Prectu si to co jsi mi poslal, diky moc..

a jeste jeden nesvar co jsem vcera objevil.....sel jsem hrat v noci a v letadle tma jak v pr****, vubec jsem nevidel na cudle, musel jsem si zapnout nocni videni, takze jsem si pripadal jak v Call Of Dutty spis :D :D :D to je normalni, ze je palubka uplne cerna? Napadlo mne jestli nemam nekde neco spatne nastavene v grafice, protoze to bylo opravdu cerno cerne i kdyz runway byla osvetlena :)

pekny den,
Ales Armitage

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 23 zář 2016, 12:21

To podsviceni palubky, pristroju atd. se vetsinou zapina nejakym cudlem nebo tocitkem v kokpitu ;) Casto jich je i vic, u neceho jde treba i stelovat intenzita atd.
Obrázek

Biblbrox

Příspěvek od Biblbrox » 23 zář 2016, 15:07

Osvětlená dráha ti nepomůže, pokud stojíš na neosvětlené stojánce. Zkus se pomocí free kamery rozhlídnout a uvidíš, jestli je někde osvětlená stojánka. Pokud jo, tak si znovu načti scenérku a zvol si místo (osvětlenýho) stání.
Nevím, jestli se nedá v default xpl zapnout i baterka. Např. v Cessně od airfoillabs baterka je a ke všemu parádně provedená.

Armitage

Příspěvek od Armitage » 23 zář 2016, 16:04

Tak ono to jde s tou Nightvision, jen to vypada komicky :-))) Mimochodem nemate nekdo odkaz na nejaka povedena cestovni letadla? Tech zakladnich jsem tam moc nenasel, bud to jsou takove male srsne typu Baron a nebo pak uz zase tam je Boeing 747 ale tak nejak nic mezi tim. Zkousel jsem podle checklistu ten Boening 747 a podarilo se mi tedy to cele nahodit a odstartovat, bohuzel se budu muset jeste naucit s tim pocitacem tam, nebot je asi trosku slozitejsi nez ty obycejne jako je treba v tom zminovanem Baronovi. S boeingem jsem se tedy trochu proletel ale nemohl jsem toho hajsla za boha srovnat, furt me tahl nahoru a autopilot ten se semnou nejak nebavil vubec, takze to spis bylo jen takove "hura nastartoval jsem to" a pak uz jen smich co tam vyvadim, ze by ti cestujici meli radost :D Tak bych rad zkusil neco slozitejsiho, neco mezi tim Baronem a tim Boeingem 747, protoze to uz je asi pro me zacatecnika zase moc velkej skok :-)

Armitage

Příspěvek od Armitage » 24 zář 2016, 18:33

Zdravim,

mam dalsi jednoduchy dotaz....podle navodu z xpl.cz jsem si prosel na tamni doporucovane strance nejaka ta letadla co jsou zdarma. Mensi jsem nezkousel zatim ale ta velka jako je A330 nebo Boeing 737 mi delaji takovy problem....Instalace v pohode, spusteni take v pohode ale problem mi nastava co se tyce zmeny pohledu. Snad neco nedelam blbe ale pokud se chci pohledem pohybovat po kabyne volne, tak k tomu pouzivam klavesovou zkratku Shift+9 a pak pouzivam mys na rozhlizeni a prepinani cudliku dle potreby. No a v techto letadlech kdyz stisknu onu klavesovou zkratku, tak vidim pendrek....jako by byl pohled nekde v trupu toho letadla. Takze mne tim padem vubec nenapada, jak potom v tom letadle fungovat, kdyz cucim akorat pred sebe a nemohu se "hybat" podle potreby....Mate s tim nekdo zkusenosti? Dela mi to totiz i u letadel, ktera uz jsou v zakladu v instalaci.

VIZE_CZ

Příspěvek od VIZE_CZ » 25 zář 2016, 08:08

Jeste k te tme-XPL ma zabudovanou baterku. Ta se da pouzit k nalezeni prislusneho cudlu.
Cestovni letadlo je v XPL slusne - Beechcraft C-90.

Armitage

Příspěvek od Armitage » 25 zář 2016, 18:12

Ahoj,

dekuji moc, mrknu se na to letadlo :-)

Biblbrox

Příspěvek od Biblbrox » 26 zář 2016, 14:17

Shift+9 kombinaci neznam, takze neporadim.
Ja pouzivam jinej system nastaveni pohledu.
Zvol si free pohled a na nektere klavesy si namapuj pohyb vlevo, vpravo, nahoru, dolu, dopredu a dozadu.
Takto si navol presne pozici pohledu, ktera ti vyhovuje a zmackni ctrl+num1.
Najed do nastaveni klaves a prirad si pod nejaky tlacitko nebo klavesu (pro ilustraci klavesu A) funkci view/ view: 3-d cockpit location #1.
Ted kdykoliv zmacknes A, tak se prepnes presne do pohledu, ktery sis ulozil pomoci ctrl+num1.
Takto si muzes navolit az deset pohledu (num0-9) a vyvolat pomoci view/... location #0-9
Ja mam tyhle pohledy namapovany na levy kloboucek na beranech, takze mne staci na rizeni letadla a prepinani pohledu leva ruka a pravou mam volnou treba na prochazeni priletovych map na druhym monitoru.

masa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masa » 26 zář 2016, 14:22

To ze vidis nejaky kraviny ve 3D kokpitu muze byt taky treba tim, ze to letadlo vubec 3D kokpit nema ;) Ma jenom 2D... Zvlast u nejakych starsich slozitejsich letadel zadarmiko to je relativne casty pripad.
Obrázek

Armitage

Příspěvek od Armitage » 30 zář 2016, 09:53

Ahoj,

@biblbrox - Dekuji za tip, mrknu na to a vyzkousim to.

@masa - no ono to spis vypada, jakoby kamera skocila v tom "volnym" pohledu nekde ve zdi letadla. Je ale fakt mozny, ze to co pouzivam na to rozhlizeni je spatne. Ja jsem nemel zatim cas to nejak resit moc. Me prislo divny, ze mi to dela i u letadel, ktere jsou v zakladu te hry, ktere jsem nestahoval odnikud. Uvidim az na to mrknu

Diky,
Ales

Odpovědět