Stránka 11

Saitek / Logitech Flight Switch Panel XP11

PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 11:20
od Willhelm
Zdravím,
nemá někdo prosím rozchozeno pod XP11 Saitek / Logitech Flight Switch Panel? Zajímalo by mě jak toho dosáhl. :)
X-plane plugin nainstalován, test utilitka funguje. Startnu xplane - v default C182 funguje Master Battery a páka podvozku. Zbytek nic. Chci namapovat zbylé přepínače a ouha - v zařízeních není Flight Switch Panel vidět a na klávesové zkratky klávesnice namapovat nejde. Tak stáhnu Saitek plugin co je na x-plane.org fóru, tam se to sice tváří, že by remaping možný byl, ale prakticky není - nefunguje.
Psal jsem na support Logitechu, ale bez odpovědi. Nebylo to zrovna málo peněz a aktuálně jsem dost nakrklý, protože takhle jsem si funkci profi zařízení nepředstavoval. Když jsem loni za pár babek koupil přes PayPal od jednoho Rusa přídavek k Saitek Throtle quadrantu, tak jsem vybalil, dle návodu připevnil k originálu, zapojil do USB - windows rozpoznaly herní zařízení, nové osy, nové tlačítka, X-plane to sice měl místo nějakého super duper pojmenování v zařízeních pod USB:UID1af45a447, ale důležité je, že to funguje. Nechce se mi věřit, že kdejaký bastlíř odvede práci lépe než "renomovaná" firma.

Re: Saitek / Logitech Flight Switch Panel XP11

PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 11:46
od mano
osobnu skusenost nemam, ale nikto na fore sa nestazuje na plugin.. dokonca ten plugin co je na org stranke je pravidelne aktualizovany, posledny update je z decembra.. takze by ti to malo ako tak ist :)

Re: Saitek / Logitech Flight Switch Panel XP11

PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 20:07
od Willhelm
Jako plugin mi jede, nahraje se, vypadá že funguje. Na klikátku svítí diody podvozku, jakmile se nahraje simulace, takže nějakým způsobem to žije a spolupracuje, ale jak dám mapovat tak to zezelená a čeká na můj input, můžu cvakat jak divý ale nebere to. Jako příjde mi divné že se taková věc musí řešit fat pluginem, kterých už teď mám v XP jak v létě much na houně... No ještě, že jsem se při nákupech brzdil a koupil jen tento kousek. Koupit celou sadu, tak asi teď sháním letenku a jedu do Saiteku/Logitechu někomu otlouct ten plast bez fukce o hlavu.

Re: Saitek / Logitech Flight Switch Panel XP11

PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 23:57
od mano
ja ten plugin nepoznam, ale ma sa to mapovat v xpl alebo cez ten plugin ci ako ? ci to navod nema ? :D

Re: Saitek / Logitech Flight Switch Panel XP11

PříspěvekNapsal: 07 led 2018, 14:17
od xwing
Nechem robit mudreho, ale skus docasne odobrat vsetky pluginy a skus len ten jeden.
Je mozne, ze to niekde s niecim koliduje.

Re: Saitek / Logitech Flight Switch Panel XP11

PříspěvekNapsal: 09 led 2018, 12:16
od Willhelm
Nekoliduje, funguje jak má, ale jen s default Cesnou. U ostatních letadel většinou funguje jen páka podvozku, hlavní baterie, případně něco náhodného co má asi společný příkaz jako Cessna. Jako Logitech se mi ozval, že potřebují více detailů i když jsem jim tam popsal vše dost podrobně. Tak jsem se rozepsal ještě více a přišlo mi, že mail byl odmítnut, protože technickou podporu poskytují výhradně přes webový formulář. Do pi*i už s touhle novou dobou. Já nehodlám znovu a znovu psát do toho jejicj pos*aného webového formuláře jednu a tu samou věc a číst univerzální odpověď nějakého znuděného Ajťáka. Ku*va bych to buď nahnal do Michelinky tahat gumy, nebo zpět k mailům, kde je dohledatelné historie komunikace. Poslední věc co jsem od Saitek/Logitechu koupil.

Ten komunitní plugin funguje úplně stejně jako ten od Logitechu, s tím rozdílem, že se dá v config file předefinovat. Ten konfig pak může být uložen ve složce toho každého letadla, takže jo nějak to asi časem rozjedu. Není to pro lamu jako já úplně user friendly, protože sice vím jakou funkci chci namapovat, ale nevím její "xplane volací kód", který je třeba do toho konfigu použít. Až trochu vychladnu, tak zkusím prohrabat někde list xplane příkazů a trochu se v tom vyznat. Pro Tupláka jsem zatím obětoval dvě tlačítka na joysticku, tam je to nejjednodušší. Ale u Bulíků (x737, FF 767, SSG 747) nevím čím namapovat, resp. na co reaguje to velké táhlo AP Disengage.

Re: Saitek / Logitech Flight Switch Panel XP11

PříspěvekNapsal: 09 led 2018, 12:38
od mano
Kazde lietadlo, teda hlavne platene maju prilozeny subor kde su vypisane vyvolavajuce funkcie.. nakolko ziaden z nich nepouziva default kody, ale kazdy mansvoj plugin, budes to mat trozku zlozitejsie. Ale ked to raz namapujes budes mat klud :)

Odoslané z MI 5 pomocou Tapatalku

Re: Saitek / Logitech Flight Switch Panel XP11

PříspěvekNapsal: 09 led 2018, 15:33
od me2d
No a kdyz nema prilozeny soubor, tak pouzitelne commandy lze najit napr. v mapovani tlacitek na joysticku. Dost toho lze take udelat pres datarefy (coz nevim jestli ten komunitni plugin umi) ktere se daji najit v dataref editoru: https://developer.x-plane.com/tools/datarefeditor/.
Na tehle 2 mistech by melo byt videt vse built-in.
Pak by to teda mozna slo dohledat i v plane makeru, ale ten jsem mel otevreny asi jednou v zivote :-)