OrtoTex4XPL
Re: OrtoTex4XPL
jo, já si myslím, že minimálně kontrolují ještě session id, které se ukládá do cookies. V době vytvoření skriptu to fungovalo dobře Ale oni ten web asi celkem často mění. Budu to muset asi znovu prozkoumat
Tak mi to nedalo, Chrom umi celkem pekne ukazat http hlavicky, tak jsem do skriptu nakopcil to co posilal v cookie po tom overeni a vypada to, ze mi na to skocil Otazka jak dlouho mu vydrzi presvedceni, ze nejsem robot...
super To jsem rád, že se ho podařilo přemluvit
Já myslím, že by to mohlo vydržet dlouho. Jak zrušili tu klasickou stránku, tak se možná ty cookies teď ve skriptu neinicializují.
minimálně by to šlo asi upravit tak, že by si skript vyžádal v průběhu nový obsah cookies, když by to přestalo stahovat
Já myslím, že by to mohlo vydržet dlouho. Jak zrušili tu klasickou stránku, tak se možná ty cookies teď ve skriptu neinicializují.
minimálně by to šlo asi upravit tak, že by si skript vyžádal v průběhu nový obsah cookies, když by to přestalo stahovat
No ja mu to hodil vedle toho user agenta takhle...
Myslim, ze neni potreba to nejak specialne v tom skriptu resit. Jinak v ty cookie je neco jako GOOGLE_ABUSE_EXEMPTION, coz se asi nastavi tim opsanim kodu.
Kazdopadne ted to jede a uz celkem dlouho bez zadrhnuti. Nejakych dalsich 100 vyslednych ctvercu uz mam...
Kód: Vybrat vše
req.add_header('cookie', 'HSID=AdvpNRkrvO...')
Kazdopadne ted to jede a uz celkem dlouho bez zadrhnuti. Nejakych dalsich 100 vyslednych ctvercu uz mam...
Trochu jsem skript vylepšil
- opravil jsem automatickou detekci verze gmaps
- DSF/POL se už nevytváří vždy, jen když je uživatel fakt chce
- OpenCV knihovna je vyžadována jen při zapnuté funkci remove logo
- soubory se stahují pomocí jednoho připojení (keep-alive), což je rychlejší (asi 2.5x)
- přidal jsem možnost zadat počet procesů (neměl by překračovat počet CPU), které budou požity pro převod na DDS (je to časově nejnáročnější operace)
- přidal jsem ukazatel průběhu
přikládám malou ukázku...
dal jsem si stahovat jeden čtverec v ZL16 a zatím mám 30% po 28 minutách.
škoda, že ty mapové podklady na google nejsou pořád moc kvalitní (barevně stabilní). přijdou mi i dost tmavé
Update:
jo a ještě jsem přidal skript pro zjištění GPS souřadnic z těch .ter souborů.. časem možná zapojím přímo do skriptu
- opravil jsem automatickou detekci verze gmaps
- DSF/POL se už nevytváří vždy, jen když je uživatel fakt chce
- OpenCV knihovna je vyžadována jen při zapnuté funkci remove logo
- soubory se stahují pomocí jednoho připojení (keep-alive), což je rychlejší (asi 2.5x)
- přidal jsem možnost zadat počet procesů (neměl by překračovat počet CPU), které budou požity pro převod na DDS (je to časově nejnáročnější operace)
- přidal jsem ukazatel průběhu
přikládám malou ukázku...
..
Downloading square (36048,22576) 8x8 images
Downloading took 4.81597900391 s
Merging square (36048,22576) 8x8 images
Marging took 1.26971888542 s
Waiting for finishing some of 3 forks (convert to DDS)
DDS convert took 13.0642528534 s (fork with pid 998)
Converting img to DDS
- command: "./DDSTool" --png2dxt1 arg1 arg2 "/tmp/orto4xpl//texture/g2xpl_8_16_36048_42952.png" "/tmp/orto4xpl//texture/g2xpl_8_16_36048_42952.dds"
- forking... child pid is 1016
*** Finished 30% (275 of 900) squares in time 1676.07482386
..
škoda, že ty mapové podklady na google nejsou pořád moc kvalitní (barevně stabilní). přijdou mi i dost tmavé
Update:
jo a ještě jsem přidal skript pro zjištění GPS souřadnic z těch .ter souborů.. časem možná zapojím přímo do skriptu
./find_coords.py /opt/X-Plane\ 10/Custom\ Scenery/z_CZ_49_16-terrain/terrain/
50.021858 16.018066 - 48.994637 17.028809
provedl jsem další úpravy skriptu:
- přidána detekce chybějících obrázků.
- přidán parametr --fix-missing (určeno pro mapy.cz.. pokud obrázek chybí, použije se obrázek z gmap)
- vylepšena detekce chyb při stahování (například když google zablokuje IP a vrátí text místo obrázku)
- upraveno stahování (vybírá náhodně user agent, vybírá náhodně server, nastaven limit pro max počet požadavku v rámci jednoho spojení)
Řekl bych, že by to mohlo být už použitelné pro aktualizaci orto
- přidána detekce chybějících obrázků.
- přidán parametr --fix-missing (určeno pro mapy.cz.. pokud obrázek chybí, použije se obrázek z gmap)
- vylepšena detekce chyb při stahování (například když google zablokuje IP a vrátí text místo obrázku)
- upraveno stahování (vybírá náhodně user agent, vybírá náhodně server, nastaven limit pro max počet požadavku v rámci jednoho spojení)
Řekl bych, že by to mohlo být už použitelné pro aktualizaci orto
Tak jsem zkusil a vypada to, ze nova verze chodi skvele Zjistovani souradnic je super, stahovani taky chodi hned, bez jakychkoliv uprav uvnitr, takze parada. Mam pres to stazeny komplet ZL16 ctverec, ted to protahnu pres nejaky upravy obrazu a pak to snad konecne uvidim i v XPL. A ted me napadlo, ze by na ty upravy sel slusne pouzit Adobe Lightroom, ktery mam doma, asi otestuju
A jaký čtverec vlastně zkoušíš? Lightroom prakticky neznám, ale jestli se ti podaří to nějak pěkně upravit, tak určitě ukaž vzorek
Jak je Breclav - Viden, silenej ctverec... Jako vcera jsem to dostal do XPL, ale ze bych z toho byl nejaky nadseny, to moc ne. Kazdopadne lepsi jak to co sem mel to je, tam byla Viden jeden velkej rozmazanej flek, ted uz tam mam pekne baraky Prusvih je, ze v tom ctverci jsou snad 4 ruzne tonovany segmenty. Hlavni je takovy nebarevny tmavy neco, to jsem pekne projasnil a obarvil, ale samozrejme jsem to udelal globalne, takze casti co byly svetly a barevny mam zas silene prepaleny. A nejaky rucni prochazeni tech 800 obrazku jsem po chvili vzdal... Kazdopadne OrtoTex4XPL funguje perfektne
tak zrovna ten čtverec jsem zkoušel taky Něco bylo lepší a něco horší než původní. Barevně to tam dost lítá, ale alespoň tam už nejsou ty rozmazané.. no, je to přesně jak píšeš Upravit to ručně by byla hrozná práce. Možná by to šlo poloautomaticky Že by se skriptem seskupily obrázky podobné barvy a uživatel by pak pro každou skupinu definoval jak jej normalizovat