XPL a Linux
XPL a Linux
Je tu nekdo, kdo lita XPL na Linuxu? Existuje tam nejaky zasadnejsi zadrhel? Vim, ze treba existovaly komercni letadla, ktery proste nemely linux pluginy... Pak trackir nema ofiko ovladace, ale to tusim jde nejak obejit. A pak teda na linuxu by mi nebezely LUA macros, to je zatim nejzasadnejsi problem... 

Re: XPL a Linux
Ja letam
Zadne problemy si neuvedomuji. Obecne plati, ze plugin do XPL je platformove zavisly, takze u kazdeho pluginu je potreba koukat, zda podporuje Linux. I kdyz, na letadlo bez pluginu pro linux jsem dlouho nenarazil. Na seznam bych mozna pridal "oblibeny" SkyMaxx Pro. Ten s Linuxem nekamaradi.
LUA macros by podle me melo jit na linux portovat
Kdybych to k necemu potreboval, tak bych se do toho mozna i pustil 

LUA macros by podle me melo jit na linux portovat

Zrovna ten SkyMaxx Pro jsem mel v planu nekdy poridit
Me se tedka prave nejak rozsypalo systemovy SSD, takze me ceka tak jak tak reinstal systemu a pohravam si s myslenkou, jestli si i doma nehodit jako hlavni linux a nelitat XPL v nem...

Ja myslim, ze napad dobry
Ja mam Linux taky jako hlavni system a nic mi nechybi.

Tak nahozeno demo a moc nadsenej z toho nejsem
Nejvetsi problem jsou jakysi zaskuby v obraze, vpodstate presne to, co dela FSX a desne me to tam sralo
Grafika nastavena tak, ze to bezi 40-50 FPS ale i tak proste obraz co chvili trosku zadrhne. Znatelny treba pri pohledu na letadlo zvenci, kdy drzim sipku a tocim se kolem letadla. Cekal bych uplne plynuly otaceni, ale ono neni, chvili se toci rychlejs, chvili pomalejs. Pak jeste pri hodne rychlejch pohybech mi prijde, ze to vykresluje dva ruzny frejlmy naraz a vznika tam takova hrana... nefungujici vsync? NVIDIA drivery 346.82...
Pak dalsi problem je klavesnice, mam nastavenou ceskou, pres alt+shift prepinatelnou na anglickou... XPL na to prepinani vubec nereaguje a bere jen tu ceskou, tj. vubec nefungujou prednastaveny klavesovy zkratky. Shift+9 proste ne, protoze to pro nej je Shift+í, ktery nic nedela.
Jinak tam vsechno funguje pekne, ale ta grafika je nejaka zvlastni...

Pak dalsi problem je klavesnice, mam nastavenou ceskou, pres alt+shift prepinatelnou na anglickou... XPL na to prepinani vubec nereaguje a bere jen tu ceskou, tj. vubec nefungujou prednastaveny klavesovy zkratky. Shift+9 proste ne, protoze to pro nej je Shift+í, ktery nic nedela.
Jinak tam vsechno funguje pekne, ale ta grafika je nejaka zvlastni...
Zaskuby v obraze. To by mohlo delat pri velkem zatizeni CPU (melo by byt pozorovatelne vedle FPS). Setkal jsem se s tim jen kratce po nacteni scenerky a nebo mozna pri nacitani dalsich ctvercu. Takze vesmes pri nacitani z disku. Tobe to dela porad? Nebezi ti na pozadi nejaka aplikace, co by to zrala?
Rychlejsi a pomalejsi otaceni kamery. S tim jsem se setkal pri kolisajicim FPS padajicim na nizke hodnoty kolem 20. Pri mensim FPS se to otacelo myslim pomaleji
Tobe to pod 40 nepada?
Myslis takovou horizontalni zubatou caru? To si neuvedomuji, ze by mi nekdy v XPL delalo. Vetsinou to zpusobuje ten vsync. V nvidia driverech ho mas zapnuty? Teda, se na to doma podivam
Klavesnici jsem nikdy v XPL nepotreboval prepinat, ale muzu zkusit
Rychlejsi a pomalejsi otaceni kamery. S tim jsem se setkal pri kolisajicim FPS padajicim na nizke hodnoty kolem 20. Pri mensim FPS se to otacelo myslim pomaleji

Myslis takovou horizontalni zubatou caru? To si neuvedomuji, ze by mi nekdy v XPL delalo. Vetsinou to zpusobuje ten vsync. V nvidia driverech ho mas zapnuty? Teda, se na to doma podivam

Klavesnici jsem nikdy v XPL nepotreboval prepinat, ale muzu zkusit

Disk nic necte, CPU se flaka, resp. vsechny jadra jednou tak na 50 procent, zkousel jsem i uplne stahnut nastaveni, takze XPL hlasil FPS pres 80 a porad to nebylo plynuly
I jsem hodil zaznam FPS do grafu a zadny poklesy treba k 20 tam nejsou, ale jisty kolisani nahoru dolu jo.
Prijde mi to jako ciste problem grafiky, ze to vykreslovani ma nejaky rozhozeny... Caru myslim horizontalni zubatou, jako kdyz roztrhnes fotku a pak ji slozis, je tam ta hrana proste videt a nesedi uplne lajny
Vsync jsem v nastaveni zkousel zapnout/vypnout, podle me na to vubec nema vliv.
Jinak je to Linux Mint 17.2 MATE, grafiku mam GTX 560Ti, i5-2500K...

Prijde mi to jako ciste problem grafiky, ze to vykreslovani ma nejaky rozhozeny... Caru myslim horizontalni zubatou, jako kdyz roztrhnes fotku a pak ji slozis, je tam ta hrana proste videt a nesedi uplne lajny

Jinak je to Linux Mint 17.2 MATE, grafiku mam GTX 560Ti, i5-2500K...
Tak zubatou caru mi to asi dela, kdyz vypnu frame rate lock. Mas ho v xpl rendering options zapnuty? 
Kdyz litam kamerou kolem letadla, tak to neni 100% plynule i pri vyssim frame rate. Ale v kokpitu jsem si toho nikdy nevismnul

Kdyz litam kamerou kolem letadla, tak to neni 100% plynule i pri vyssim frame rate. Ale v kokpitu jsem si toho nikdy nevismnul

To skoro vypada, ze ti to dela taky, akorat ti to proste nevadi a si na to zvyklej
Na win si ale nepamatuju, ze by se mi to takhle chovalo... Jinak docilil jsem plynulosti a to tak, ze nastaveni grafiky bylo dost maly, takze by to klidne jelo 80 FPS, ale pri zapnutym frame rate locku se to zamklo na 60 a ty to drzelo, pak to bylo podle mych predstav. Ale vyskytoval se tam slusnej vsync error, kdy treba ridici vez to bylo schopny prefiknout vejpul a proste nenavazovala a to o sirku ty veze
Jako jo, bylo to pri hodne rychlym pohybu, ale... Je tam podle me problem v tom, ze tam hodne lita to FPS nahoru a dolu a XPL/drivery to nejsou schopny nejak dorovnat. Co jsem tak koukl po forech, tak s tim lidi problem mivaj, nektery verze tech nvidia driveru jsou na tom lip, nektery hur. Nejaky zaruceny navod jak to odstranit jsem ale nenasel...

Jen doplním, že ty vsync error se označují jako screen tearing a ty záškuby nejspíš budou frame rate stuttering. Obojí se týká v-sync. Zajímalo by mě, jak by se to změnilo s nějakým 144Hz monitorem