ortho různého rozlišení v jednom čtverci

Domácí scenérie krajin, měst a vesnic nejen kolem VFR ČR projektu
cesmina

ortho různého rozlišení v jednom čtverci

Příspěvek od cesmina » 04 led 2015, 08:43

teoreticky by mělo být možné dát v terénu s ortho ZL17 okolí letiště v lepším rozlišení např ZL19 , mám příslušné .dds a .ter , jak to prakticky urobit ?

oldboy

Re: ortho různého rozlišení v jednom čtverci

Příspěvek od oldboy » 04 led 2015, 09:21

Ahoj Jiri, tak to by me take zaujimalo. Na simheaven.com jsem cetl clanek od Balu ze to jde, ale zel nenapsal jak to udelat.
Nevim zda to vubec G2XPL umoznuje. Hlavni problem je v tom, ze neumim dat dohromady treba ZL=18 a ZL=17 anebo ZL=16.
Treba jsem si udelal orto male oblasti koupaliste Lipot v MR v ZL=18. G2XPL to sice udelal, ale neumim to zaclenit do tehoz
ctverce se ZL=17. Skusim napsat tomu Balu, zda by to nevysvetlil. Vima ze G2XPL umoznuje vygenerovat neco v ZL=18 a okoli
o 3 stupne mene tj. ZL=15 (nepamatuji se presne zda je to o 2 anebo o 3 stupne nizsi ZL). Tak prosim kdo o tom neco vi aby
to tady prezentoval.

S pozdravem Karel

Promin Vlado ze jsem Te prejmenoval na Jirku
Naposledy upravil(a) oldboy dne 04 led 2015, 09:23, celkem upraveno 1 x.

mano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mano » 04 led 2015, 09:22

Fuu nvm o nikom zeby to skusal, ale teoreticky to musi ist

Pisem z mobilu berte ohlad...

cesmina

Příspěvek od cesmina » 04 led 2015, 19:26

Tak jsem to zkusil spáchat pomocí polygonů , ale umístit to lidským sádlem přesně na správné místo je dost porod , nevím, jestli na to existuje nějaký snadný způsob
lkkt.jpg
lkkt.jpg (226.94 KiB) Zobrazeno 5698 x

jarogumulec

Příspěvek od jarogumulec » 04 led 2015, 21:49

Zdravím, pokud správně rozumím logice fungování G2XPL, tak tam by měly vždy jít celé čtverce. Jde to ale pomocí GMaps, http://members.ferrara.linux.it/cavicchi/GMaps, velkou výhodou tohodle postupu je, že lze pomocí kml vymezit i zcela nepravidelný tvar. Udělal jsem si tak ZL19 oblasti kolem letišť. Nějak mi tam ale zlobilo ohraničování břehů. Ten soft je ale docela spíchnutý horkou jehlou.

oldboy

Příspěvek od oldboy » 26 říj 2015, 18:57

Vlado tak s poslednimi G2xpl uz to lze tak udelat jak pises. Napr. chces v okoli nejakeho letiste, ci mesta kvalitnejsi orto tak to uz je realne.
Ja sam jsem uz udelal nove ortoscenerky s poslednimi G2xpl tusim 6.88. Dokonce v navodu je tam video jak udelat orto pomoci kml souboru
ktery vytvoris v Google Earth a pak ho das do G2xpl. Dalsi novinkou je ze mapy.cz se daji take pouzit v G2xpl namisto googlemaps a ten rozdil
je obrovsky. Zadne mraky v texturach, zadne sezonni textury, ale ciste jednolite orto uz i pro slovensko. Jedine co potrebujete napsat mail
na Roberta 2 a pripadne mu poslat dajake Ecka.

S pozdravem Karel

mano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mano » 26 říj 2015, 18:59

nebolo by dobre sa dako zlozit a spravit slovenska v ZL16 ? :roll:

xwing

Příspěvek od xwing » 27 říj 2015, 06:45

mano píše:nebolo by dobre sa dako zlozit a spravit slovenska v ZL16 ? :roll:
Maximalny suhlas.
Moc tomu lietaniu za posledny rok a viac nedam, ale mat ozaj ciste pekne "zelenucke" Slovensko podporim.
Uz vcera bolo neskoro ;-)

leguan

Příspěvek od leguan » 27 říj 2015, 17:39

Jo,jo, též se rád přidám.... ono ani aktuální ČR by nebylo úplně k zahození :-D
Obrázek
Obrázek

djbuldog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djbuldog » 27 říj 2015, 19:20

Já jsem si před nějakou dobou psal skript na stažení nových orto obrázku (ZL17) z google. Není to těžké. Psal jsem to kvůli novým snímkům Brna, které neměly být už namodralé. Nakonec to bylo ale horší než ty staré, vzpomínáte? :) Zvažoval jsem i stažení obrázku z mapy.cz, ale konkrétně třeba brněnská přehrada má v ZL17 docela nepříjemně chybné čtverce. Na mapy.cz jsou taky mnohem viditelnější vodoznaky, tak jsem od mapy.cz nakonec upustil. Mohu skript oprášit a stáhnout nové snímky, ale nevím jestli to něco reálně přinese. Myslím, že jeden ZL17 čtverec se mi stahoval tak něco přes hodinu?

Odpovědět