X-Plane 10 - must have addony
Re: X-Plane 10 - must have addony
Mno, tak problém bude asi trošku složitější...
Tu nabídku v nVidia control panelu vůbec nemám. Na netu jsem se dočet něco o tom, že je to kvůli tomu, že je to noťas a primární grafický adaptér je intelovský. Tam sice je nějaké "škálování". Jak spustím XP, tak mi to změní nastavení na 1600x900, což je super, ale ten XP je pořád v poměru stejně k ploše jako předtím... To jsem z toho jelen...
Nějaký nápad?
Tu nabídku v nVidia control panelu vůbec nemám. Na netu jsem se dočet něco o tom, že je to kvůli tomu, že je to noťas a primární grafický adaptér je intelovský. Tam sice je nějaké "škálování". Jak spustím XP, tak mi to změní nastavení na 1600x900, což je super, ale ten XP je pořád v poměru stejně k ploše jako předtím... To jsem z toho jelen...
Nějaký nápad?
nvidia inspector, dat prepisat nastavenia xpl .. a pustit to vo fullscrene cez inspectora ..
Mohl bych poprosit o detailnější postup? Všude čtu, že XP Nvidia inspector nemá rádo, ale i tak to někteří používají a v tom jsem nenašel, kde nastavit nějaké rozlišení obrazu atd.?
Hladam, kukam a v najnovsom inspectore to dali prec, alebo je to niekde schovate... ale viem ze som to niekedy davnejsie skusal aj ked som vypol fullscreen v xpl tak xpl dalej bezal vo fullscreene 

- Přílohy
-
- Bez názvu.png (174.41 KiB) Zobrazeno 4949 x
@fspilot
A to skusas na obrazovke notebooku alebo na monitore ?
Ta Intel grafika je obrazovka notebooku a Nvidia ma len vystup na monitor ?
Myslim, ze to treba skusit na vsetkych zobrazovacich jednotkach a snad sa trafis do fullscreenu
Resp. vypni extended mod, ked to mas na oboch monitoroch.
A to skusas na obrazovke notebooku alebo na monitore ?
Ta Intel grafika je obrazovka notebooku a Nvidia ma len vystup na monitor ?
Myslim, ze to treba skusit na vsetkych zobrazovacich jednotkach a snad sa trafis do fullscreenu

Resp. vypni extended mod, ked to mas na oboch monitoroch.
Jedu jen na notebooku. Ještě budu laborovat, ale na FHD to neutáhnu... Ani to není moc poznat na 15.4" monitoru toho noťasu...
Zatím to vypadá takhle - ještě by se mi líbily nějaké textury pro nahrazení toho defaultu. Lesy jsou fajn, ale ty pole jsou dost tragické... Ten problém bude asi v nastavení toho Intelovského bazmeku. Když to dám "umístit na střed", tak to mám jakože ve full screenu, ale kolem pěkně tlustý černý rám - chce to přijít na nastavení, aby to roztáhlo na celý monitor...
Zkoušel jsem všechny nastavení:
- zachovat škálování udělá to, že mi to sníží rozlišení při spuštění XP na 1600x900, ale samotný sim je ještě menší v rohu.
- zachovat poměr stran - totéž
- škálovat celou obrazovku - totéž
- umístit na střed - udělá to full screen s tím, že to pixelově vyplní monitor, takže monitor NTB je pořád ve Full HD modu, ale obraz běží jen vystředěný o velikosti 1600x900 (černý rám okolo applikace)
Jdu googlit... za jakýkoliv nápad jsem vděčný.
Letu zdar!
Zatím to vypadá takhle - ještě by se mi líbily nějaké textury pro nahrazení toho defaultu. Lesy jsou fajn, ale ty pole jsou dost tragické... Ten problém bude asi v nastavení toho Intelovského bazmeku. Když to dám "umístit na střed", tak to mám jakože ve full screenu, ale kolem pěkně tlustý černý rám - chce to přijít na nastavení, aby to roztáhlo na celý monitor...
Zkoušel jsem všechny nastavení:
- zachovat škálování udělá to, že mi to sníží rozlišení při spuštění XP na 1600x900, ale samotný sim je ještě menší v rohu.
- zachovat poměr stran - totéž
- škálovat celou obrazovku - totéž
- umístit na střed - udělá to full screen s tím, že to pixelově vyplní monitor, takže monitor NTB je pořád ve Full HD modu, ale obraz běží jen vystředěný o velikosti 1600x900 (černý rám okolo applikace)
Jdu googlit... za jakýkoliv nápad jsem vděčný.
Letu zdar!
Souhlas, že pole vypadají nic moc, bohužel alternativní textury neexistují. Dost záleží i na regionu, třeba v Alpách (zkus třeba LOWS) jsou místo toho zelený louky a vypadá to snad ještě líp než ortho.
No a dají se identifikovat ty textury a zkopčit to místo těch, které se mi načítají pro česko?
Hmm, zajimava otazka... Nebylo by to spatny...
Podle me je urcena oblast, odkud se textury zmeni na jiny druh. Treba Nemecko je taky z casti pekny s loukama a pak to prejde v ten polni hnus oranzovej.
Takze by mozna stacilo najit zdroj (souradnice hranic tech oblasti s loukama) a prepsat ho tak, aby louky zasahovaly az do CR. To je teda ciste moje teorie, tak me nekamenujte, pokud to tak nefunguje...
Podle me je urcena oblast, odkud se textury zmeni na jiny druh. Treba Nemecko je taky z casti pekny s loukama a pak to prejde v ten polni hnus oranzovej.
Takze by mozna stacilo najit zdroj (souradnice hranic tech oblasti s loukama) a prepsat ho tak, aby louky zasahovaly az do CR. To je teda ciste moje teorie, tak me nekamenujte, pokud to tak nefunguje...
A proč tak složitě? Udělal bych to stejně jako s FSkou - najít ty hnusné textury a nahradit lepšími a je to
Zkusím pohledat. V té struktuře složek se ještě nevyznám.